Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

5 +1 Moschopolis 6 2016
92
€94,50
75.00
€75,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μια από τις μεγαλύτερες φετινές ανακαλύψεις σε μια μοναδική προσφορά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Και είναι ακόμη πολύ πολύ νέο!

Ξέρεις ότι εδώ στο botilia.gr δεν ενθουσιαζόμαστε εύκολα, αλλά όταν ενθουσιαζόμαστε, ενθουσιαζόμαστε πολύ. Ξέρεις επίσης ότι δοκιμάζουμε μάλλον περισσότερα κρασιά από οποιονδήποτε άλλο στην Ελλάδα, και απορρίπτουμε περισσότερο από 90% από αυτά μέχρι να καταλήξουμε σε αυτά που σου προτείνουμε. Ε, τώρα λοιπόν είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι! Κι αυτό γιατί μόλις ανακαλύψαμε ένα μεγάλο κρασί!

Καιρός να γνωρίσεις το Moschopolis 6! Είναι από εκείνες τις φορές που η υπέροχη ετικέτα είναι αντάξια (ίσως και να υστερεί λίγο) του εκπληκτικού περιεχομένου της φιάλης. Όσο για το 6, αντιστοιχεί στους 6 μήνες που πέρασε σε 2ης χρήσης γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Ο Δρ. Γιώργος Γερμάνης ήταν μέχρι τώρα γνωστός ως ένας σπουδαίος αμπελουργός και οινικός σύμβουλος, με πολύ σημαντικές συνεργασίες. Εδώ και 30 χρόνια, σίγουρα θα είχε ανάμιξη σε κάποια από τα αγαπημένα σου κρασιά. Έφτασε πια η ώρα να κάνει τα δικά του. Δεν θα μπορούσε όμως να το καταφέρει μόνος του. Με τη βοήθεια του γιου του Θοδωρή, του γαμπρού του Δημήτρη και της κόρης του Αλίκης, μόλις ολοκλήρωσε το οινοποιείο στο οποίο θα εκφράσει τη γνώση και την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων.

Το Moschopolis 6 κυκλοφόρησε σε μόλις 2947 φιάλες και είναι ένα από τα πρώτα δείγματα που φέρουν εξ’ ολοκλήρου την υπογραφή του.

Αφήνοντας το αμπέλι να μιλήσει και εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους εξασφαλίζει εξαιρετικής ποιότητας και ιδανικής συμπύκνωσης καρπό. Το Ασύρτικο καλλιεργείται στον μικρό ξηρικό και γεμάτο πέτρες παραθαλάσσιο οικογενειακό αμπελώνα. Αλλάζοντας εντελώς την εικόνα που έχουμε για τα φυτά της ποικιλίας, ο καρπός κρέμεται σε ύψος 1,8μ για προστασία από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Και επειδή σε αυτό το οινοποιείο τίποτα δεν θα είναι συνηθισμένο, το Ξινόμαυρο συμμετέχει στο χαρμάνι με blanc de noir οινοποίηση δίνοντας απροσδόκητη πολυπλοκότητα και βάθος. Ελάχιστη αλλά καίρια παρέμβαση, γηγενείς, άγριες ζύμες και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα κάνουν την υπόλοιπη δουλειά. Και την κάνουν εξαιρετικά.

Το Μοσχόπολις λευκό (6) είναι ένα κρασί με μέλλον. Απόλαυσέ το τώρα, αλλά αν θέλεις να μας ακούσεις, κράτα και μερικές φιάλες για τουλάχιστον μια πενταετία. Γιατί αν υπάρχει ένα κρασί με προοπτικές, τότε είναι αυτό.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Απαλό λεμονοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Πλούσιο, εκφραστικό στη μύτη, με τα αρώματά του να ανοίγουν και να εξελίσσονται λεπτό με το λεπτό. Πεπόνι και μπανάνα κάνουν την αρχή, ακολουθούμενα από ροδάκινο και εσπεριδοειδή. Τότε μπαίνουν στο παιχνίδι τα λουλούδια. Χαμομήλι, αγιόκλημα, ζουμπούλι και λεμονανθός ανοίγουν σταδιακά στο ποτήρι. Το διακριτικό βαρέλι εκφράζεται με βανίλια, νύξεις καραμέλας βουτύρου και κερήθρα. Η διάχυτη ορυκτότητα με τη μορφή βρεγμένης πέτρας είναι διάχυτη σε όλη τη διάρκεια ενώ petrol αρώματα παραμονεύουν στη γωνία.

Γεμάτο στο στόμα, με λιπαρή αίσθηση και ζωηρή οξύτητα που ισορροπεί τέλεια το σύνολο. Γλυκολέμονο, ροδάκινο και αρμπαρόριζα αποκτούν βουτυράτη αίσθηση ενώ το βαρέλι που εκφράζεται εντονότερα από ότι στη μύτη προσθέτει βανίλια, ξηρούς καρπούς και ελαφριά αίσθηση καραμέλας. Το μακρύ τελείωμα αφήνει ξηροκαρπάτη αίσθηση πικραμύγδαλου με πολύ μεγάλη διάρκεια.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ασύρτικο, Ξινόμαυρο
Αρώματα πεπόνι, μπανάνα, ροδάκινο, εσπεριδοειδή, χαμομήλι, αγιόκλημα, ζουμπούλι, λεμονανθός, βανίλια, καραμέλα βουτύρου, κερήθρα, βρεγμένη πέτρα, πετρέλαιο
Μέγεθος Φιάλης 6x 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 +1 MOSCHOPOLIS 6 2016

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με καραβίδα ή αστακό, μεγάλα ψάρια στα κάρβουνα ή με πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες.

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}