Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Νασίτης 2017 - Οινοποιείο Βασάλτης (Vassaltis)
Vassaltis Vineyards

ΝΑΣΙΤΗΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΣΑΛΤΗΣ (VASSALTIS)

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η άλλη πλευρά της Σαντορίνης

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Παρότι μόλις μπήκε η άνοιξη…το κρασί αυτό φωνάζει καλοκαίρι!!

Νασίτης, θα πει νησιώτης (στη δωρική διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι κάτοικοι της Σαντορίνης μετά την έκρηξη του ηφαιστείου). Και ένας ντόπιος νησιώτης, χαρμάνι των 3 λευκών ποικιλιών της Σαντορίνης, είναι η καλύτερη παρέα για την επίσκεψή μας στο νησί της μαύρης πέτρας.

Αηδάνι, Αθήρι και Ασύρτικο οινοποιούνται ξεχωριστά. Συναντιούνται και η κάθε μια έχει να πει τα δικά της. Σαν φίλες που είχαν να βρεθούν καιρό. Κομψότητα, σπιρτάδα, οξύτητα, «ορυκτότητα», φρούτα και λουλούδια είναι τα πρώτα που είχαν να πουν. Μετά είπαν κι άλλα.

Τώρα κάνε εικόνα αυτό. Είναι το καλοκαίρι του 2018, ετοιμάζεις το ταξίδι σου στη Σαντορίνη ανυπομονώντας να ανακαλύψεις τα πάντα για το ηφαίστειο, να περπατήσεις στην Καλντέρα, να κάνεις κατάδυση στους μυστηριακούς βυθούς της Σαντορίνης αλλά και να απολαύσεις την Σαντορινιά γαστρονομία!

Είτε πας τελικά είτε αλλάξει κάτι στα πλάνα, με τον Νασίτη 2017 του Οινοποιείου Βασάλτης η Σαντορίνη μπορεί εύκολα να έρθει στο ποτήρι σου. Και αυτές οι διακοπές δεν τελειώνουν…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό λεμονί χρώμα στο ποτήρι.

Μέτριας έντασης μύτη με τα τροπικά φρούτα να συναγωνίζονται τα λευκόσαρκα. Μάνγκο και ανανάς συναντούν το βερίκοκο και το ροδάκινο σε έναν υπέροχο συνδυασμό. Χρυσάνθεμο και μαργαρίτα συμπληρώνουν την ορυκτή αίσθηση του νησιού που είναι διάχυτη στο ποτήρι.

Μέτριου + όγκου στόμα με παιχνιδιάρικη διάθεση. Η τονισμένη οξύτητα ισορροπεί περίτεχνα με την ελαφρά γλυκύτητα της αλκοόλης που κάνει το φρούτο πιο ζωντανό. Ροδάκινο και ανανάς κυριαρχούν με το βερίκοκο και το χρυσάνθεμο να ακολουθούν. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει φρουτένια αίσθηση που παραμένει για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο
Αρώματα μάνγκο, ανανάς, βερίκοκο, ροδάκινο, χρυσάνθεμο, μαργαρίτα, μεταλλικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΑΣΙΤΗΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΣΑΛΤΗΣ (VASSALTIS)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φάβα Σαντορίνης, τηγανιτό γαύρο ή αθερίνα ή πράσινες σαλάτες με φρούτα

Κακαβιά η αγαπημένη

  • 1200 γρ. μικρά ψαράκια φρέσκα για σούπα (tip: χρησιμοποιήστε διαφορετικά μεταξύ τους ψάρια)
  • 250 γρ. πατάτες
  • 2 μέτριου μεγέθους κρεμμύδια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι κατά προτίμηση θαλασσινό
  • 6-7  κόκκους μαύρου πιπεριού
  • Mια μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

Αρχικά καθαρίζουμε τα ψάρια καλά από τα λέπια και τα εντόσθια. Τεμαχίζουμε τις πατάτες κατά πλάτος, με συμμετρικό τρόπο και στίβουμε τα λεμόνια.

Σωτάρουμε τις πατάτες σε μια βαθιά κατσαρόλα τις πατάτες με το ελαιόλαδο. Χαράζουμε τα κρεμμύδια ελαφρά από την κάτω πλευρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με τον χυμό του ενός λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα (προαιρετικά), περιχύνουμε με 600 ml. νερό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για περίπου 8-10 λεπτά.

Στη συνέχεια τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα ψάρια και τα σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, χωρίς ανακάτεμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό του άλλου λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα προσεκτικά για να μην θρυμματιστούν τα ψάρια. Αφήνουμε την κακαβιά 10 λεπτά να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα ψάρια με τις πατάτες και το κρεμμύδι, τα οποία περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Όσο ζωμό βγάλει η σούπα τον μοιράζουμε στα πιάτα.

Συνδυασμός με κρασί

Η λεμονάτη αίσθηση της σούπας ζητά ένα κρασί με οξύτητα που θα σταθεί δίπλα της χωρίς να υστερεί σε ένταση. Παρότι κάποιοι παραξενεύονται από τον συνδυασμό σούπας με κρασί, ένα Ασύρτικο, χαρμάνια του αλλά και ένα Βιδιανό θα σας εκπλήξουν. 

Οι προτάσεις μας: Terra Levea Λευκό 2014 - Κτήμα Καρανίκα, Fine Assyrtiko - Ανατολικός Αμπελώνας , Άσπρα Χαράκια 2014 - Οινοποιείο Στραταριδάκη

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}