Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Orange Natural 2016 - Ανατολικός Αμπελώνας
Ανατολικός Αμπελώνας

ORANGE NATURAL 2016 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

  Ελλάδα / Ξάνθη
€38,10
34.40
€34,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το καλύτερο «φυσικό» λευκό κρασί εντός συνόρων!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο έγινε στην Ελλάδα. Κανείς δεν μπορούσε να είναι σίγουρος για τα αποτελέσματα. Πολλοί το αμφισβήτησαν. Άλλοι τόσοι ακολούθησαν τα βήματά τους. Το Natural Orange 2016 του Ανατολικού Αμπελώνα ήρθε και είναι συγκλονιστικό! Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο και ιδιαίτερο κρασί. Με απίστευτη πολυπλοκότητα, ανεπανάληπτη εξελικτική ικανότητα, το Natural Orange 2016 του Ανατολικού Αμπελώνα είναι το κρασί που τα σαρώνει όλα στην κατηγορία του. Σε επιβεβαίωση, πρόσφατα αναδείχθηκε καλύτερο φυσικό λευκό κρασί στην Ελλάδα, με την υψηλότερη βαθμολογία σε τυφλή γευστική δοκιμή από 6 από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες sommeliers.

Ο συνδυασμός Ασύρτικου και Μαλαγουζιάς είναι ένα από τα κλασικότερα ελληνικά λευκά χαρμάνια. Όχι όμως αυτός! Οι αδερφοί Νικολαϊδη του Ανατολικού Αμπελώνα, ο Μάριος και ο Σάκης, αποφάσισαν να τα αλλάξουν όλα με ένα πορτοκαλί κρασί που φτάνει τις δύο ποικιλίες στα άκρα. Για το Natural Orange 2016, χρησιμοποιήθηκε Ασύρτικο (80%) και Μαλαγουζιά (20%) από τα ξερικά αμπέλια στους αμμώδεις λόφους με το σαθρό γρανιτένιο έδαφος της περιοχής του Χοιρόδασους στα Άβδηρα της Ξάνθης.

Πόσο ιδιαίτερο είναι; Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε πήλινο αμφορέα όπου το κρασί στη συνέχεια παρέμεινε με τα στέμφυλα για 140 μέρες! Για τη ζύμωση χρησιμοποιήθηκαν μόνο γηγενείς άγριες ζύμες (όχι του εμπορίου) ενώ σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δεν χρησιμοποιήθηκαν θειώδη.

Χωρίς απολύτως καμία παρέμβαση, το Natural Orange 2016 εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο. Αν είχες δοκιμάσει τη χρονιά του 2015, ετοιμάσου για μεγαλύτερες συγκινήσεις καθώς αυτό του 2016 είναι ακόμα πιο αρωματικό, ακόμα πιο έντονο και με ασυναγώνιστη ισορροπία.

Όσο για την εξέλιξη; Εμείς έχουμε κρατήσει κάποια να τα ξαναδούμε σε μια τριετία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ανοιχτό κεχριμπαρί με πορτοκαλί ανταύγειες.

Μύτη υψηλής αρωματικής έντασης με κυρίαρχα τα μελωμένα φρούτα όπως βερίκοκο, λωτός, πορτοκάλι, νεράντζι, ροδάκινο και κίτρο. Στη συνέχεια νότες ζύμης όπως τσουρέκι, brioche και προζύμι αλλά και μπαχαρένια αρώματα όπως κάρδαμο και μοσχοκάρυδο, κάνουν την εμφάνιση τους. Η γήινη υπόσταση του φανερώνεται με νότες βρεγμένου χώματος και λευκού τσαγιού.

Στο στόμα είναι μέτριου (+) όγκου, με μέτρια (+) οξύτητα, έντονη αίσθηση λιπαρότητας και μαλακές αλλά αισθητές τανίνες. Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, νεράντζι, κουμ κουάτ, περγαμόντο, ανθόμελο, τσουρέκι, μαχλέπι, κάρδαμο, μαρμελάδα βερίκοκο, κομπόστα ροδάκινο, πράσινο τσάι, βούτυρο και φουντούκι συνθέτουν ένα απίστευτα πολύπλοκο, νόστιμο και φινετσάτο σύνολο. Επίγευση εσπεριδοειδών που επιμένει

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14,2 %
Προέλευση Άβδηρα, Ξάνθη
Ποικιλία Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Αρώματα βερίκοκο, λωτός, πορτοκάλι, νεράντζι, ροδάκινο, κίτρο, ζύμη, τσουρέκι, brioche, προζύμι, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, βρεγμένο χώμα, λευκό τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ORANGE NATURAL 2016 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με καπνιστά ψάρια, αυγοτάραχο, αρνάκι στον φούρνο, κριθαρότο με φρέσκια ντομάτα και γαρίδες, γλυκάδια αλλά και μανιτάρια ψητά.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}