ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Nostos Ρωμέικο 2023 - Οινοποιία Μανουσάκη
Οινοποιία Μανουσάκη

NOSTOS ΡΩΜΕΙΚΟ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€15,70
€13,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

H μόνη λευκή, ξηρή εκδοχή της ποικιλίας που κυκλοφορεί και εντυπωσιάζει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Με μότο το "Save Romeiko" και έχοντας υπάρξει το νούμερο 4 στην λίστα των Sommeliers Choice Awards, με τα «11 Κρασιά που Πρέπει να Στοκάρουν οι Sommeliers το 2021» ("11 Winning Wines That Sommeliers Must Stock in 2021"), το Nostos Ρωμέικο της Οινοποιίας Μανουσάκη επιστρέφει!

Είναι η μόνη λευκή, ξηρή εκδοχή της ποικιλίας που κυκλοφορεί καθώς πρόκειται για μια ερυθρωπή, ευοξείδωτη ποικιλία που συνήθως κάνει εξαιρετικά επιδόρπια κρασιά ή χανιώτικους Μαρουβάδες. Φήμες λένε πως συγγενεύει με μια από τις ευγενείς ποικιλίες της Madeira και πως είναι κομματάκι ζόρικη αλλά αν κάποιος τη χειριστεί σωστά μπορεί να μεγαλουργήσει. To Nostos Ρωμέικο στα χέρια της οικογένειας Μανουσάκη πραγματικά λάμπει. Από ένα αμπελοτόπι στα 600 μέτρα και από παλιά κλήματα παίρνουν το καλύτερο φρούτο και με πολύ προσεκτική οινοποίηση δημιουργούν ένα φρουτώδες και κομψό λευκό κρασί, ικανό να εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα λευκού μούρου, περγαμόντου, λεμονιού, αχλαδιού, λευκού ροδάκινου, φρέσκου αμύγδαλου και λευκών λουλουδιών. Ντελικάτο στόμα με μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και λουλουδάτη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Χανιά
Ποικιλία Ρωμέικο
Αρώματα Λευκό μούρο, περγαμόντο, λεμόνι, αχλάδι, λευκό ροδάκινο, αμύγδαλο, λευκά λουλούδια.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

NOSTOS ΡΩΜΕΙΚΟ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με θαλασσινά, οστρακοειδή, ελαφριά τυριά αλλά και σολωμό.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}