Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Nostos Roussanne 2017 - Οινοποιία Μανουσάκη
Οινοποιία Μανουσάκη

NOSTOS ROUSSANNE 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

  Χανιά
€24,40
20.70
€20,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Σφάζονται sommelier για μερικές φιάλες του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Roussanne, σαν ποικιλία, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον Ροδανό. Αποτελεί το βασικό λευκό του Νότιου Ροδανού ενώ στο βόρειο τμήμα συμμετέχει σε blends μαζί με το Marsanne. Τι δουλειά έχει όμως στον Βατόλακκο Χανίων;

Εδώ αρχίζει η ιστορία της οικογένειας Μανουσάκη. O Θοδωρής (Ted) Μανουσάκης επέστρεψε από την Αμερική με σκοπό να ασχοληθεί με τη γη και την παραγωγή κρασιού. Και δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Το Roussanne έφτασε στην Κρήτη το 1993, όταν μια διεθνούς κύρους επιστημονική ομάδα επιστρατεύτηκε για την επιλογή των ποικιλιών που καλλιεργήθηκαν στις πλαγιές γύρω από το Βατόλακκο Χανίων βάσει εδαφολογικών και κλιματικών μελετών. Το Roussanne ήταν από τις βασικές επιλογές και αποδείχτηκε η αγαπημένη της οικογένειας. Και η δική μας!

Η φιλάσθενη φύση της έχει σαν αποτέλεσμα τις ασταθείς στρεμματικές αποδόσεις και τις πολύ μετρημένες φιάλες.

Οι 7 μήνες σε γαλλικό δρύινο βαρέλι χαρίζουν στο Nostos Roussane 2017 της Οινοποιίας Μανουσάκη ισορροπημένα δευτερογενή αρώματα που συμπληρώνουν τον ήδη πληθωρικό χαρακτήρα της ποικιλίας. Τόσο πληθωρικό που δεν χρειάζεται καν να πλησιάσεις το ποτήρι για να εντυπωσιαστείς.

Όταν διάσημοι sommeliers το έχουν ανάμεσα στα αγαπημένα τους και δίνουν μάχη για μία από τις ελάχιστες φιάλες του, καταλαβαίνεις ότι το Nostos Roussanne 2017 της Οινοποιίας Μανουσάκη δεν είναι ένα συνηθισμένο κρασί.

Σίγουρα πράγματα!

Πότε να το πιείς;

Μιλάμε για ένα κρασί με απίθανες δυνατότητες παλαίωσης. Ένα από αυτά που και να τα ξεχάσεις για καμιά 8ετία στο κελάρι σου, δεν θα παραπονεθεί καθόλου!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες.

Μύτη πληθωρική και έντονη με κυρίαρχα τα λουλούδια όπως αγιόκλημα, γιασεμί και άνθη πορτοκαλιάς. Πίσω από τα λουλούδια προβάλουν ροδάκινο, περγαμόντο, νεράντζι και καραμελωμένο λεμόνι. Το βαρέλι χαρίζει έξτρα πολυπλοκότητα με νύξεις βουτύρου, μελιού, βανίλιας και καπνού.

Στο στόμα έχει μέτριου (+) όγκου σώμα, μέτρια οξύτητα και έντονη λιπαρή αίσθηση. Πλούσια αρώματα αποξηραμένων λουλουδιών, μαρμελάδας ροδάκινου, βερίκοκου, νεραντζιού, πορτοκαλιού και κουμ κουάτ εναλλάσσονται στο στόμα. Το υπέροχα ενσωματομένο βαρέλι χαρίζει νότες τοστ, καβουρδισμένου brioche, βανίλιας και καπνού. Μελένια επίγευση που σχεδόν δεν τελειώνει…

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Χανιά
Ποικιλία Roussanne
Αρώματα νυχτολούλουδο, αγιόκλημα, γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, ροδάκινο, περγαμόντο, νεράντζι, καραμελωμένο λεμόνι, βούτυρο, μέλι, βανίλια, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 7 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

NOSTOS ROUSSANNE 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πάπια με πορτοκάλι, χοιρομέρι καπνιστό στο φούρνο, καρμπονάρα ή γαλοπούλα με κάστανα και κουκουνάρι.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}