ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νύχτα ? 2019 - Κτήμα Κούρτη
Κτήμα Κούρτη

ΝΥΧΤΑ ? 2019 - ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ

  Ελλάδα / Πιερία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένας Πρωτοπόρος, που θα ακολουθήσουν πολλοί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι μπορεί να είναι η Νύχτα? του Κτήματος Κούρτη με την ιδιαίτερη ετικέτα; Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα ή ένα μυστήριο; Θα σου πούμε πως είναι και τα δυο! Ένα ονειρεμένο Βιδιανό που μυστηριωδώς μεγαλουργεί πολύ μακριά από την πατρίδα του!

Ο Απόστολος Κούρτης ξεκίνησε να ασχολείται με το κρασί το 1997 όπου και φύτευσε το πρώτο του αμπέλι, στη Ράχη Πιερίας, στη σκιά του Ολύμπου. Πειραματίζεται συνεχώς με ελληνικές και ξένες ποικιλίες όπως το Βιδιανό και το TrebbianoH Νύχτα ? είναι αποτέλεσμα ενός τέτοιου πειραματισμού. Το χαρμάνι αποτελείται από 90% Βιδιανό και 10% Ασύρτικο. Το κρασί ωριμάζει με τις φίνες οινολάσπες του για 2 μήνες και αυτό τονίζει τον λιπαρό χαρακτήρα του Βιδιανού και ενισχύει την πολυπλοκότητα του. Είναι τόσο εντυπωσιακό και ισορροπημένο που κάτι μας λέει πως πολλοί θα ζηλέψουν και θα ακολουθήσουν και άλλα «βόρεια» Βιδιανά.

Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία καθώς η Νύχτα ήταν η μητέρα όλων των ονείρων και ο χρόνος που αφιερώνει κανείς στον εαυτό του εξερευνώντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα του. Στο τελευταίο, οφείλεται και το ερωτηματικό.

Δοκίμασε τη Νύχτα ? του Κτήματος Κούρτη και αφέσου κι εσύ στη μαγεία και το μυστήριο της.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονοπράσινο χρώμα που προδίδει τη νεότητα του.

Διακριτικά αρώματα βερίκοκου, λευκόσαρκου ροδάκινου, κίτρου, περγαμόντου, λεμονιού μπλέκονται γλυκά με νότες ζύμης, λευκών λουλουδιών και βρεγμένης πέτρας.

Λιπαρό στόμα με απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα και εντυπωσιακή δομή.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Πιερία
Ποικιλία Βιδιανό, Ασύρτικο
Αρώματα βερίκοκο, ροδάκινο, κίτρο, περγαμόντο, λεμόνι, ζύμη, λευκά λουλούδια, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΝΥΧΤΑ ? 2019 - ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με θαλασσινά, οστρακοειδή, ελαφριά τυριά αλλά και σολωμό.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}