ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νυχτέρι 2019 - Οινοποιείο Χατζηδάκη
Οινοποιείο Χατζηδάκη

ΝΥΧΤΕΡΙ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€41,00
€35,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Εντυπωσιακό όσο λίγα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Νυχτέρι 2019 από το Οινοποιείο Χατζηδάκη είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα μας κρασιά σε ολόκληρη τη Σαντορίνη και το καμάρι του αείμνηστου Χαρίδημου Χατζηδάκη. Μόνος του, μετά από κόπο και πολύ μεράκι δημιούργησε μια μαγική, μυστική «συνταγή» για το τέλειο Νυχτέρι!

Νυχτέρι είναι το κρασί που δεν το βλέπει ο ήλιος. Για τους παλιούς μάλιστα, είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο κρασί της Σαντορίνης. Κάτι θα ξέρουν αυτοί… Το Ασύρτικο για το Νυχτέρι 2019 του Οινοποιείου Χατζηδάκη γίνεται από κάποια από τα καλύτερα αμπελοτόπια της Σαντορίνης. Ο τρύγος γίνεται νύχτα και τα υπερώριμα σταφύλια σπάνε απαλά, με τον παραδοσιακό τρόπο, σε στροφιλιά. Η ζύμωση όπως ήταν αναμενόμενο έγινε με γηγενείς ζύμες και το κρασί ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, διαφορετικών μεγεθών, για τουλάχιστον 12 μήνες αποκτώντας εντυπωσιακή πολυπλοκότητα και δομή.

Το Νυχτέρι 2019 από το Οινοποιείο Χατζηδάκη είναι ένα αριστούργημα εν τη γενέσει, γιατί είναι ολοστρόγγυλο και μελωμένο όσο ακριβώς χρειάζεται, με το βαρέλι να έχει χαϊδέψει απαλά το σύνολο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ λεμονί χρώμα και μαγευτική μύτη με έντονα αρώματα καπνού, θαλασσινής αύρας και ξηρών καρπών (φουντούκι, καρύδι). Γλυκό λεμόνι, φλούδα πορτοκαλιού, ροδάκινο αποξηραμένο, γκρέιπφρουτ, βανίλια, τοστ και βούτυρο ξεδιπλώνονται σταδιακά και ολοκληρώνουν το πληθωρικό σύνολο.

Στο στόμα είναι γεμάτο, με κοφτερή οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Το βαρέλι «γλυκαίνει» και μαλακώνει το Ασύρτικο δίνοντας αρώματα βανίλιας, μελιού, φρυγανιάς, γλυκού πορτοκαλιού, καβουρδισμένου βουτύρου και φουντουκιού. Ώριμο ροδάκινο, ζαχαρωμένο λεμόνι, θαλασσινή αλμύρα και ορυκτότητα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Καπνός, θαλασσινή αύρα, καρύδι., γλυκό λεμόνι, φλούδα πορτοκαλιού, αποξηραμένο ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, τοστ, βανίλια, μέλι, φρυγανιά, γλυκό πορτοκάλι, καβουρδισμένο βούτυρο, φουντούκι, ώριμο ροδάκινο, ζαχαρωμένο λεμόνι, ορυκτότητα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΥΧΤΕΡΙ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι στη σχάρα, τηγανητά ψάρια, καρπάτσιο ή όστρακα με λεμόνι.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}