ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Old Guard Chardonnay 2016 - The Hilt Estate
The Hilt Estate

OLD GUARD CHARDONNAY 2016 - THE HILT ESTATE

  California
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα πλούσιο Chardonnay, φτιαγμένο με τεράστια μαεστρία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το The Hilt Old Guard Chardonnay 2016 είναι ένα πλούσιο Chardonnay, φτιαγμένο με μεγάλη μαεστρία, αφού καταφέρνει και συνδυάζει το διακριτικό βαρέλι, με την κοφτερή οξύτητα και την εντυπωσιακή συμπύκνωση. Μάλλον για όλα τα παραπάνω σκόραρε 95+ pts από τον Jeb Dunnuck και 93pts από το Wine Advocate του Robert parker!

Το οινοποιείο The Hilt ανήκει στη γνωστή οικογένεια του μυθικού Screaming Eagle και του Jonata. Τα αμπέλια τους είναι μοιρασμένα σε τρία διαφορετικά αμπελοτόπια, τα Bentrock, Radian, και Puerta del Ma αλλά δουλεύουν στενά και με κάποιους συνεργαζόμενους αμπελουργούς της περιοχής. Όπως λέει και ο οινοποιός Matt Dees, τα αμπελοτόπια αυτά είναι τα χειρότερα για τον αμπελουργό αλλά τα καλύτερα για τον οινοποιειό γιατί οι δυνατοί άνεμοι, το ωκεάνιο κλίμα και τα άγονα εδάφη σκληραγωγούν το αμπέλι και δίνουν εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις.

Για το The Hilt Old Guard Chardonnay 2016, τα σταφύλια προέρχονται από τα αμπελοτόπια Bentrock, Radian, Sanford και Benedict, ηλικίας 8-44 ετών. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 35% καινούργια, για 11 μήνες. Μετά ωριμάζει για ακόμα 6 μήνες, με τις φίνες οινολάσπες του, σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Το The Hilt "Old Guard" Chardonnay 2016 είναι πληθωρικό αλλά παράλληλα κομψό και λεμονάτο, ιδανικό για παχιά ψαριά και έντονα κατσικίσια τυριά!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα, με χρυσαφί ανταύγειες και εντυπωσιακή μύτη, με αρώματα φουντουκιού, λεμονιού, ανανά, αχλαδιού, περγαμόντου, lime, ροδάκινου, βανίλιας, φρυγανιάς, καπνού και μελιού. Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τονισμένη οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Ώριμο ροδάκινο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, ανανάς, βανίλια, φρυγανιά, brioche, κερήθρα, βρεγμένη πέτρα, γιαούρτι, ξηροί καρποί και βούτυρο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,4%
Προέλευση California, Αμερική
Ποικιλία Chardonnay
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

OLD GUARD CHARDONNAY 2016 - THE HILT ESTATE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ένα ριζότο άγριων μανιταριών με mascarpone και τρούφα, σφυρίδα με φινόκιο και λεμόνι ή ρολό κατσικάκι με γραβιέρα και αμπελόφυλλα.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}