ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
ΟΜΜΑ Ασύρτικο Sur Lie 2024 - Οινοποιία Βρυνιώτη
Οινοποιία Βρυνιώτη

ΟΜΜΑ ΑΣΥΡΤΙΚΟ SUR LIE 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

  Ελλάδα / Εύβοια
€30,10
€26,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ίσως το καλύτερο Ασύρτικο εκτός Σαντορίνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ασύρτικο Sur Lie 2024 της Οινοποιίας Βρυνιώτη, για τη μισή Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο Ασύρτικο εκτός Σαντορίνης. Για την άλλη μισή είναι το λευκό κρασί που μοιάζει περισσότερο από οποιοδήποτε, στα Γαλλικά Chablis. Τέτοια Ασύρτικα και σε αυτή την τιμή, μόνο λίγοι μπορούν να φτιάξουν!   

Για εμάς το Ασύρτικο Sur Lie 2024 της Οινοποιίας Βρυνιώτη, είναι ίσως το μόνο που κοιτάζει στα μάτια κάποια από τα καλύτερα Ασύρτικα του ηφαιστειογενούς νησιού, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ποικιλίας σε διαφορετικά εδάφη. Βέβαια, η Αιδηψός, κάθε άλλο παρά συνηθισμένο terroir έχει. Αμμοαργιλώδες έδαφος με ασβεστολιθικό συμπαγές υπέδαφος (σε βάθος 1 μέτρου), γεμάτο απολιθώματα. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες, για να αποτυπωθεί η ιδιαιτερότητα του εδάφους, ενώ στη συνέχεια παραμένει για 6 μήνες σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες με τακτικό battonage. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με μοναδική έκφραση του terroir, βελούδινη υφή και πλούσια αρώματα!

Τον Κώστα Βρυνιώτη, μάλλον τον ξέρεις ήδη. Σταθερά και αθόρυβα χτίζει βήμα – βήμα το όνομά του στον κόσμο του κρασιού. Ήσυχος, χαμηλών τόνων, προτιμάει να αφήνει τα κρασιά του να μιλάνε για εκείνον. Μαζί με τον οινολόγο Γρηγόρη Σκοπελίτη ρισκάρουν, επενδύουν σε ποικιλίες και ξεχωριστές οινοποιητικές μεθόδους και κερδίζουν το στοίχημα.

Αν αποφασίσεις να το απολαύσεις τώρα, το Ασύρτικο Sur Lie 2024 της Οινοποιίας Βρυνιώτη θα σε εκπλήξει. Αν κρατηθείς και το αφήσεις σε μια γωνιά για 3-5 χρόνια, απλά θα σε μαγέψει.

Η απόφαση είναι δική σου.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Φωτεινό λεμονί χρώμα στο ποτήρι.

Έντονα αρώματα εσπεριδοειδών που εκφράζονται ως λεμονανθός, ώριμο λεμόνι, λάιμ, ανανάς, λίτσι και κίτρο. Ορυκτή αίσθηση που εκφράζεται με τη μορφή τσακμακόπετρας συνδυάζονται με νότες ζύμης και μπισκότου και συμπληρώνουν τον αρωματικό χαρακτήρα του.

Στο στόμα πλούσιο, με κοφτερή οξύτητα που ισορροπεί όμορφα με τη λιπαρή αίσθηση στον ουρανίσκο. Το λάιμ και το κίτρο είναι εντονότερα στο στόμα και παραμένουν εκεί στη μεγάλης διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Γιάλτρα Αιδηψού, Εύβοια
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Χαμομήλι, ανανάς, ώριμο λεμόνι, λάιμ, κίτρο, ορυκτότητα, αλάτι, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΟΜΜΑ ΑΣΥΡΤΙΚΟ SUR LIE 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οστρακοειδή στα κάρβουνα, πιάτα σολομού και γιατί όχι με μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}