ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ορειβάτης Wild 2020 - Κτήμα Ακριώτου
Κτήμα Ακριώτου

ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ WILD 2020 - ΚΤΗΜΑ ΑΚΡΙΩΤΟΥ

  Ελλάδα / Βοιωτία
€18,60
€16,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Σαββατιανό που διέσχισε τον Ατλαντικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θυμάσαι τον Ορειβάτη Σαββατιανό Παλαιά Κλήματα από το Οινοποιείο Ακριώτου, που σε έκανε να δεις την ποικιλία με άλλο μάτι; Ετοιμάσου για τον Ορειβάτη Wild, το νέο εγχείρημα του οινοποιείου, που το βάζει για πρώτη φορά στις επάλξεις της απαιτητικής αγοράς της Καλιφόρνια!

Στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, στις Πλαταιές Βοιωτίας, η Βασιλική Ακριώτου εκμεταλλεύτηκε τους εγκαταλελειμμένους αμπελώνες του πεθερού της και θέλοντας να κάνει κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους οινοποιούς, αποφάσισε να δώσει βήμα στο Σαββατιανό και να αναδείξει τη νοστιμάδα αυτής της ποικιλίας!

Για τον Ορειβάτη Wild, τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια ηλικίας 40-60 ετών, σε υψόμετρα 280 έως 380 μέτρων. Οι αποδόσεις, όπως θα ήταν αναμενόμενο, είναι περίπου 500 κιλά ανά στρέμμα σε μια συνολική καλλιέργεια 50 μόνο στρεμμάτων. Να σου πούμε και αυτό, τα συγκεκριμένα αμπέλια καλλιεργούνται εντελώς άνυδρα! Το κρασί ζυμώνει με άγριες ζύμες, υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες, μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μετά τη ζύμωση, παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 18 μήνες. Εκεί οφείλεται ο αρωματικός χαρακτήρας, η φοβερή συμπύκνωση και ισορροπία του!

Εμφιαλώνεται συνολικά σε 5.000 φιάλες/έτος, αλλά μη ξεγελιέσαι από το νούμερο. Πρόλαβε να αγοράσεις τη δική σου, γιατί η Καλιφόρνια το 2022 είχε και 40 εκατομμύρια πληθυσμό…

Το κρασί φωνάζει θαλασσινούς μεζέδες και ψαράκια ψητά!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λαμπερό, διαυγές σχεδόν κρυστάλλινο, με υποκίτρινο χρώμα και απαλές πρασινωπές ανταύγειες. Τα αρώματα είναι έντονα με τα λευκά άνθη να κυριαρχούν. Εμφανίζονται στη συνέχεια lime, λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ και πράσινο μήλο, μπανάνα και κυδώνι. Το μπισκότο και το άρωμα βανίλιας κάνουν την εμφάνισή τους, με απαλές νότες βοτάνων στο τελείωμα.

Στο στόμα είναι πλούσιο με δροσιστική μέτρια(+) οξύτητα. Το άγουρο βερίκοκο, το λεμόνι, η λουΐζα και το γκρέιπφρουτ φέρνουν μια εξαιρετική ισορροπία. Έχει μακρά απολαυστική επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βοιωτία
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Λευκά άνθη, lime, λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, μπανάνα, κυδώνι, μπισκότο, βανίλια, βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ WILD 2020 - ΚΤΗΜΑ ΑΚΡΙΩΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο λεμονάτο, μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι ή ένα καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι, μαϊντανό και φέτα.


Γαρίδες με σκόρδο και λεμόνι

  • ½ κιλό γαρίδες μεγέθους jumbo. Ξεπαγώστε τις αν είναι κατεψυγμένες. Αν δεν είναι προ-αποφλοιωμένες τις ξεφλουδίζουμε όταν έχουν αποψυχθεί.)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

 

Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες αφήστε τις να ξεπαγώσουν τη νύχτα μέσα στο ψυγείο. Στραγγίξτε τις γαρίδες και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί.

 Ξύστε ένα μεγάλο λεμόνι και στη συνέχεια στύψτε το χυμό, ώστε να δώσει τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας χυμό και κοντά στη 1 μισή ξύσμα λεμονιού. Καθαρίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.

 Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα ενιαίο στρώμα και αφήστε τις μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ροζ στα άκρα, όχι περισσότερο από 1-2 λεπτά.

 Γυρίστε τις γαρίδες από την άλλη πλευρά και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το χυμό λεμονιού, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αλάτι κατά βούληση και ανακατέψτε για να καλυφθούν πλήρως οι γαρίδες με τη σάλτσα.

Σερβίρετε αμέσως.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια συστατικά του πιάτου είναι οι γαρίδες, ο χυμός και το ξύσμα λεμονιού αλλά και το σκόρδο. Το κρασί που θα τα συνοδεύσει πρέπει να είναι λευκό, αρωματικό, με αισθητή οξύτητα για να δέσει με τα έντονα χαρακτηριστικά των υλικών.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}