Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

5 + 1 ΟυΣύρα Σεριφιώτικο 2018 - Οινοποιείο ΟυΣύρα
Οινοποιείο ΟυΣύρα

5 + 1 ΟΥΣΥΡΑ ΣΕΡΙΦΙΩΤΙΚΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΥΣΥΡΑ

  Ελλάδα / Σύρος
€85,20
64.50
€64,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το Νο1 Ανερχόμενο οινοποιείο των Κυκλάδων!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σεριφιώτικο, σημαίνει «από τη Σέριφο» όμως το συγκεκριμένο, από το Οινοποιείο ΟυΣύρα, είναι από τη Σύρο! Ναι καλά διάβασες! Το αρχοντικό νησί των Κυκλάδων έχει μπει για τα καλά στον οινικό χάρτη, δίνοντας όλο και πιο ενδιαφέροντα δείγματα.

Το ιδιαίτερο όνομα του Οινοποιείου σημαίνει ευτυχία και αντανακλά την ευτυχία του ζευγαριού, πίσω από το οινοποιείο, που γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε στη Σύρο. Ο Edward, άφησε πίσω του την κρύα Σκωτία και έμεινε για πάντα στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, τη Σύρο. Αφοσιώθηκε στην ανάδειξη του terroir της Σύρου και των Κυκλαδίτικων, σπάνιων και σχεδόν εξαφανισμένων, ποικιλιών. Το Σεριφιώτικο 2018 από το Οινοποιείο ΟυΣύρα αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της ιδιαίτερης και σπάνιας ποικιλίας Σεριφιώτικο. Δύσκολη ποικιλία στην οινοποίηση, αλλά με τον αυστηρό χειρισμό του πολύπειρου Σπύρου Ζουμπούλη (οινολόγος στο La Tour Melas, αν σου λέει κάτι) έδωσε τον καλύτερο της εαυτό. Εντυπωσιακή καθαρότητα φρούτου, αλμύρα και δροσιστική οξύτητα συνθέτουν ένα από τα hit του φετινού καλοκαιριού.

Κι αν η ώρα για το νησί δεν έφτασε ακόμα τότε το Σεριφιώτικο θα φέρει σίγουρα το νησί στο μπαλκόνι σου!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει ωχρό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες.

Μύτη διακριτική, με αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, πράσινου μήλου και κυδωνιού πλαισιωμένα από mineral νύξεις. Αίσθηση βρεγμένης πέτρας και θαλασσινής αύρας σε ταξιδεύουν νοητά στις Κυκλάδες.

Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα. Αρώματα ζουμερού πεπονιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, νεραντζιού, μπανάνας, λεμονιού και αλμυρές νύξεις ορυκτότητας. Απολαυστική λεμονάτη επίγευση που διαρκεί!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σύρος
Ποικιλία Σεριφιώτικο
Αρώματα λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, πράσινο μήλο, κυδώνι mineral νύξεις, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 ΟΥΣΥΡΑ ΣΕΡΙΦΙΩΤΙΚΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΥΣΥΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με τηγανητά ψάρια, θαλασσινά και κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα.

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}