ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Όβηλος Λευκό 2019 - Κτήμα Βιβλία Χώρα
Κτήμα Βιβλία Χώρα

ΟΒΗΛΟΣ ΛΕΥΚΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

  Ελλάδα / Καβάλα
€24,60
21.00
€21,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Οι 97 βαθμοί στο Decanter και το Platinum μετάλλιο δεν αποτελούν έκπληξη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Υπάρχει λόγος που κάποια πράγματα θεωρούνται κλασικά και διαχρονικά. Για το Όβηλος Λευκό του Κτήματος Βιβλία Χώρα, αυτό που το κάνει κλασικό και αγαπημένο, είναι η σταθερά ανοδική ποιότητά του, η απαράμιλλη κομψότητα και το γεγονός πως μάλλον είναι το πιο καλοφτιαγμένο ελληνικό κρασί. Με βάση τα παραπάνω, οι 97 βαθμοί στο Decanter και το Platinum μετάλλιο δεν αποτελούν έκπληξη!

To Κτήμα Βιβλία Χώρα, του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και του Βασίλη Τσακτσαρλή, δεν χρείαζεται συστάσεις μιας και είναι από τα πρώτα και πιο γνωστά οινοποιεία της Ελλάδας. Ο Όβηλος Λευκό Βιβλία Χώρα, είναι η λευκή ναυαρχίδα του κτήματος και ανήκει στα Μεγάλα Λευκά κρασιά, που σαρώνουν κάθε χρόνο τα βραβεία και τις διακρίσεις.

Το χαρμάνι αποτελείται από Semillon και Ασύρτικο που καλλιεργούνται στις πλαγιές του Παγγαίου. Το άγονο έδαφος και το ζεστό κλίμα, δίνουν συμπυκνωμένα και τέλεια ωριμασμένα σταφύλια. O πλούσιος χυμός ζυμώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει για 8 μήνες. Η μαεστρία του Γεροβασιλείου φαίνεται στο πόσο καλά χειρίζεται το βαρέλι το οποίο έρχεται και συμπληρώνει το πυκνό, ώριμο και τροπικό φρούτο χωρίς να το σκεπάζει.

Ο Όβηλος Λευκό  Κτήμα Βιβλία Χώρα είναι από αυτά τα κρασιά που μπορούν εύκολα να στηρίξουν ότι πιάτο μπορείς να φανταστείς.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα και μεθυστικά αρώματα βερίκοκου, λεμονιού, lime, ανανά, mango, passion fruit, βανίλιας, βουτύρου, μελιού, φουντουκιού, brioche, καπνού και φρυγανιάς. Στο στόμα είναι πλούσιο και λιπαρό, με γεμάτο σώμα και αναζωογονητική οξύτητα. Ώριμα τροπικά φρούτα και μελωμένα εσπεριδοειδή μπλέκονται με γλυκά μπαχάρια όπως βανίλια, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Νότες γλυκού ginger και καραμέλας βουτύρου συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Παγγαίο, Καβάλα
Ποικιλία Semillon, Ασύρτικο
Αρώματα Βερίκοκο, λεμόνι, lime, ανανά, mango, passion fruit, βούτυρο, μέλι, φουντούκι, brioche, καπνός, φρυγανιά, βανίλια, κανέλα, μοσχοκάρυδο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΟΒΗΛΟΣ ΛΕΥΚΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, καρμπονάρα,πάπια με πορτοκάλι ή χτένια σοτέ σε βούτυρο.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}