ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
"Παλιά Αρμάκια" Ρομπόλα Natural 2022 - Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Οινοποιείο Πετρακόπουλος

"ΠΑΛΙΑ ΑΡΜΑΚΙΑ" ΡΟΜΠΟΛΑ NATURAL 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€34,00
€29,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φυσική, βιολογική και συλλεκτική!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Ρομπόλα Natural "Παλιά Αρμάκια" είναι αναμφίβολα ένα από τα κρασιά που κλέβει σταθερά τις εντυπώσεις σε όποια έκθεση εμφανιστεί. Είναι από αυτά τα κρασιά που δημιουργεί ουρές για μια μόνο γουλιά και αναγκάζει όποιον το δοκιμάσει να σημειώσει κάτι στο μπλοκάκι του για αυτό. Ρομπόλα από τις πλαγιές του Αίνου, και μάλιστα βιολογική και φυσική!

Η Ρομπόλα και η Κεφαλονιά γενικότερα διεκδικούν πλέον τις δάφνες τους κοιτώντας το Ασύρτικο στα μάτια. Το νησί του Ιονίου με το τεράστιο παρελθόν στο κρασί κάνει ίσως το πιο δυναμικό come-back της ιστορίας.

Εδώ και χρόνια το οινοποιείο Πετρακόπουλος καταπιάνεται με πειραματικές οινοποιήσεις, ξεχωριστά αμπελοτόπια, σε ελάχιστες φιάλες, δοκιμάζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις στις Κεφαλονίτικες ποικιλίες. Η Ρομπόλα "Παλιά Αρμάκια" του Οινοποιείου Πετρακόπουλος από το Θηράμονα Κεφαλονιάς επαναπροσδιορίζει την ποικιλία με μια φυσική, ακατέργαστη προσέγγιση που εκφράζει στο έπακρο τον χαρακτήρα και το terroir στο οποίο καλλιεργείται.

Η συνταγή απλή και εντυπωσιακή: όχι πρόσθετα θειώδη, μηδενική παρέμβαση και σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας από ένα μόνο αμπελοτόπι και μάλιστα προφυλλοξηρικό. Όλα τα παραπάνω έδωσαν ένα κρασί που μιλάει απευθείας στα ένστικτα. Ένα κρασί πρωτόγονα απλό αλλά πολυσύνθετα δομημένο. Με την οξύτητα για ραχοκοκαλιά ετοιμάσου να εκπλαγείς από τα πολλαπλά γευστικά στρώματα που θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι που κρυβόντουσαν όταν την πρωτοέβαλες στο στόμα.

Ήδη συλλεκτική, η Ρομπόλα Natural "Παλιά Αρμάκια" κυκλοφόρησε σε ελάχιστες φιάλες που έχουν αρχίσει ήδη να εξαφανίζονται.

Απόλαυσέ τη τώρα ή περίμενε 3-5 χρόνια ακόμη γιατί όλα δείχνουν ότι λεπτό με το λεπτό γίνεται όλο και καλύτερη.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα στο ποτήρι.

Μύτη μέτριας αρωματικής έντασης με νότες από αγιόκλημα, κερήθρα, φύλλα συκιάς, πράσινο αμύγδαλο, ζουμερό ώριμο αχλάδι και περγαμόντο. Αίσθηση βρεγμένης πέτρας φανερώνει τον mineral χαρακτήρα της ποικιλίας. Αν περιμένεις στο ποτήρι θα σου φανερώσει την άλλη πλευρά της Κεφαλονιάς. Έχει και συνέχεια, περίμενε.

Στο στόμα είναι μετρίου σώματος, με κοφτερή οξύτητα που χαρίζει νεύρο και διάρκεια. Αρώματα πράσινου μήλου αλλά και εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, lime και κίτρο πρωταγωνιστούν. Ελαφρώς ανθικά στοιχεία αλλά και πιο έντονος mineral χαρακτήρας ακολουθεί. Η ευχάριστη λεμονάτη επίγευση μένει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ρομπόλα
Αρώματα Αγιόκλημα, κερήθρα, φύλλα συκιάς, πράσινο αμύγδαλο, ζουμερό ώριμο αχλάδι, περγαμόντο, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

"ΠΑΛΙΑ ΑΡΜΑΚΙΑ" ΡΟΜΠΟΛΑ NATURAL 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι στα κάρβουνα, κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού, πράσινες σαλάτες με προσούτο ή ένα πιάτο με στρείδια.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}