Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Πάνδροσος 2015 - Κτήμα Φοίβος
93
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το μεγάλο, κρυφό χαρτί

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Ένα από τα υψηλότερα βαθμολογημένα οινοποιεία στην Ελλάδα

Αν ψάχνεις για εύκολα, καθημερινά κρασιά, μην ψάχνεις εδώ. Ο Θεόδωρος Ορκόπουλος δεν παράτησε τα πάντα για να κάνει εύκολα κρασιά. Για την ακρίβεια δεν θέλει να κάνει τίποτα εύκολο. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Όπλο του ένα ιστορικό οινοποιείο, αυτό της Μαντζαβίνο, αυτόριζα αμπέλια (ηλικίας άνω των 100 ετών) και απίστευτη επιμονή, στα όρια της ξεροκεφαλιάς.

Στην Ελλάδα δύσκολα θα βρεις τα κρασιά του. Θα πρέπει να ψάξεις πολύ για να δοκιμάσεις. Αν το κάνεις όμως, θα ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο.

Από την άλλη, οι βαθμολογίες του και οι διακρίσεις από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους οινοκριτικούς παγκοσμίως (βλέπε Wine Advocate του Robert Parker κ.α.), κάνουν το Κτήμα Φοίβος ένα από τα υψηλότερα βαθμολογημένα κτήματα στην Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο των διεθνών αγορών. Εκεί που οδηγείται το 80% της παραγωγής του.

Ας μιλήσουμε όμως για τον Πάνδροσο 2015 του Κτήματος Φοίβος. Λευκό, από μπόλικες ποικιλίες όπως αρέσει στον Θεόδωρο Ορκόπουλο. Μοσχάτο, Μοσχατέλα, Τσαούσι και Βοστιλίδι. Πολύπλοκο, με συνέπεια στις αρχές της ελάχιστης παρέμβασης και συνέχεια στο ποτήρι όσο λίγα. Η εμπειρία αρχίζει από το πρώτο δευτερόλεπτο στο ποτήρι και τελειώνει με την τελευταία γουλιά που θα στάξει από το μπουκάλι. Αν σε ενδιαφέρουν οι βαθμολογίες, δεν είναι δύσκολο να ψάξεις.

Σκέφτεσαι κρέας; Βγάλε ένα κοτόπουλο με κάρυ. Αν πάλι θέλεις ψάρι, ρίξε μια γλώσσα τηγανιτή δίπλα στον Πάνδροσο του Κτήματος Φοίβος και κάτσε να δεις τι θα γίνει.

Και αν μπορείς κάλεσέ μας.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι μέτριο λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες.

Η μύτη είναι  εκφραστική με μέτρια (+) αρωματική ένταση. Το αχλάδι κομπόστα, το γλυκό περγαμόντο και το γιασεμί να κυριαρχούν. Δώσε του λίγο χρόνο. Ώριμο ροδάκινο, σύκο και άνθη πορτοκαλιάς κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους.

Φινετσάτο στο στόμα με μεσαίου όγκου σώμα, λιπαρή αίσθηση και ισορροπημένη οξύτητα. Αρώματα αχλαδιού, φρέσκου σύκου, κίτρου, κουμ κουάτ, λευκόσαρκου ροδάκινου και γρασιδιού κατακλύζουν τον ουρανίσκο και παραμένουν στην απολαυστικά φρουτώδη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ
Προέλευση Ληξούρι, Κεφαλονιά
Ποικιλία Μοσχάτο, Μοσχατέλα, Τσαούσι, Βοστιλίδι
Αρώματα αχλάδι κομπόστα, γλυκό περγαμόντο, γιασεμί, ροδάκινο, σύκο, άνθη πορτοκαλιάς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΑΝΔΡΟΣΟΣ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΙΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ, τηγανιτή γλώσσα ή μεσαίου μεγέθους ψάρια στα κάρβουνα.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

:

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}