Γιατί το αγαπάμε;
Φιγουράρει στις λίστες Μισελενάτων εστιατορίων
O Φοίβος Παπαστρατής είναι ένα από τα πολλά υποσχόμενα οινικά ταλέντα της Ελλάδας. Έχοντας πρακτικά μεγαλώσει μέσα στο κρασί και έχοντας ξεκινήσει να κάνει κρασιά πριν ακόμα πάρει το πτυχίο του από το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών, η πορεία του δείχνει να είναι το λιγότερο λαμπρή. Τα σταφύλια προέρχονται από ιδιόκτητα αμπέλια στο Ληλάντιο Πεδίο, με τα οποία ασχολείται ακατάπαυστα και με μεράκι. Η περιοχή έχει τεράστια αμπελουργική παράδοση και ο Φοίβος είναι ένας άξιος συνεχιστής της. Το Μοσχάτο και το Ασύρτικο έχουν εγκλιματιστεί τέλεια και κάθε χρονιά δίνουν όλο και καλύτερο καρπό!
Για την Παραλία του Φοίβου ακολουθούνται ήπιες μέθοδοι οινοποίησης και παρατεταμένη παραμονή του κρασιού με τις οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα καταφέρνει και συνδυάζει με μαεστρία τον αρωματικό χαρακτήρα του Μοσχάτου, με τη στιβαρή δομή του Ασύρτικου. Η τρυφερή ετικέτα πρακτικά είναι μια παλιά ζωγραφιά του Φοίβου, όταν ήταν ακόμα παιδί και ονειρευόταν παιχνίδια στη θάλασσα και τον ήλιο.
Μη χάνεις χρόνο και δοκίμασέ τη τώρα!
Δοκιμή
Η Παραλία του Φοίβου Παπαστρατή έχει απαλό λεμονί χρώμα και μεθυστικά αρώματα τριαντάφυλλου, γιασεμιού, λεμονανθών, κίτρου, lime, λευκόσαρκου ροδάκινου και αχλαδιού. Νύξεις ζύμης και ξύσματος πορτοκαλιού συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και ελαφριά λιπαρή αίσθηση. Ζουμερό λεμόνι, αχλάδι, σταφύλι, νεκταρίνι, γκρέιπφρουτ και lime μπλέκονται με νότες από προζύμι, λευκό τριαντάφυλλο και ζουμπούλι.