Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Pecorino d’Abruzzo 2017 - Azienda Agricola Cirelli
Azienda Agricola Cirelli

PECORINO D’ABRUZZO 2017 - AZIENDA AGRICOLA CIRELLI

  Ιταλία / Abruzzo
€21,20
17.30
€17,30

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το απόλυτο πάθος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Pecorino εκτός από πεντανόστιμο τυρί, είναι και ποικιλία σταφυλιού, που δίνει και εξαιρετικά κρασιά! Το ήξερες; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το μάθεις! Το Pecorino 2017 του Francesco Cirelli  είναι ένα νόστιμο, λιπαρό κρασί, ασορτί με το ομώνυμο τυράκι! Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις…

Ο Francesco Cirelli ανήκει στην ιδιαίτερη κατηγορία των «τρελών» και παθιασμένων οινοποιών. Για να καταλάβεις τι εννοούμε, είναι ορκισμένος βιοδυναμιστής και αυτό γιατί έχει πάθος με το αμπέλι, το περιβάλλον και τον τόπο του και έτσι θεωρεί πως τα προστατεύει. Στα κρασιά του δεν μπαίνει τίποτα χημικό, από την αρχή (αμπέλι) μέχρι το τέλος (φιάλη). Αυτό είναι ένα επικίνδυνο σπορ καθώς, αν κάτι πάει στραβά, μπορεί να χαθεί και ολόκληρη η σοδειά του χρόνου. Francesco είναι πεπεισμένος πως αξίζει το ρίσκο, καθώς θεωρεί πως είναι ένας αλχημιστής, όταν φτιάχνει το κρασί του, και φτιάχνει ένα μαγικό φίλτρο, ένα αντίδοτο για την δυστυχία. Και θέλει αυτό το «φίλτρο» να αντανακλά ακριβώς τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, του τόπου και της διάθεσης του. 

Το Pecorino 2017, από την περιοχή Colline Pescaressi, είναι ένα τέτοιο κρασί. Προσεκτική δουλειά στο αμπέλι ώστε κάθε χρόνο να παίρνουν όλο και καλύτερους καρπούς, και έτσι το κρασί να δέχεται την ελάχιστη παρέμβαση του οινοποιού. Φρουτώδες αλλά κυρίως λιπαρό, με «αλμυρές» νύξεις είναι ένα κρασί που σε κερδίζει με την πρώτη γουλιά. 

Ξεχάσαμε να σου πούμε πως ταιριάζει και με αμέτρητα πιάτα, καλοκαιρινά ή μη! Δοκίμασε το … χθές!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονοπράσινο.

Μύτη που ξεχειλίζει φρεσκάδα. Αρώματα λεμονιού, lime, κουμκουάτ,  ροδάκινο, πράσινο νεράντζι και αχλάδι παντρεύονται με νότες βουτύρου, γιαουρτιού, κρέμας, ανθόμελου και φρέσκου αμύγδαλου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Αρώματα grapefruit, νεραντζιού, πικραμύγδαλου, λεμονιού, κίτρου, βερίκοκου, περγαμόντου και γιαουρτιού συμπλήρωνουν το ένα το άλλο, σε ένα φόντο λιπαρότητας. Επίγευση εσπεριδοειδών που μένει για ώρα στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Abruzzo
Ποικιλία Pecorino
Αρώματα λεμόνι, lime, κουμκουάτ, ροδάκινο, πράσινο νεράντζι, αχλάδι, βούτυρο, γιαούρτι, κρέμα, ανθόμελο, φρέσκο αμύγδαλο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Ναι

PECORINO D’ABRUZZO 2017 - AZIENDA AGRICOLA CIRELLI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

 Συνδύασέ το με spaghetti με λευκές σάλτσες, σουφλέ με 4 τυριά ή ποικιλία με τυριών

Τάρτα με τσιγαριαστά χόρτα και κοπανιστή Τήνου


  • 500 γρ. σέσκουλα καθαρισμένα
  • 500 γρ. χόρτα του βουνού (πικραλίδες, καβουράκια, ζοχούς, αλιβάρβαρα)
  • 500 γρ. καυκαλήθρες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι σάλτσα ντομάτας σπιτική ή βιολογική πούλπα ντομάτας
  • λίγο αλάτι
  • 300 κοπανιστή Τήνου
  • 6 μικρά ορθογώνια κομμάτια ανθότυρου
  • Ζύμη για αλμυρή τάρτα

 

Πλένουμε πολύ σχολαστικά 2-3 φορές τα χόρτα.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τη σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα  χόρτα να μαραθούν καλά για 10 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και περίπου μισό ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα χόρτα να σιγοψηθούν για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να μείνει μόνο το λάδι από υγρά.

Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

Κάνουμε τυφλό ψήσιμο στην τάρτα (σύμφωνα με τις οδηγίες) και στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα των χόρτων. Τέλος, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια ανθότυρου και λαδώνουμε την επιφάνεια της τάρτας. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Λευκά κρασιά με πράσινο χαρακτήρα θα ταιριάξουν γάντι. Σκέψου Sauvignon Blanc, Βιδιανά αλλά και Chardonnay αν δίνουν έμφαση στον φυτικό χαρακτήρα τους.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}