ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Perpetuus Λευκό 2019 - Κτήμα Ν. Λαζαρίδη
Κτήμα Ν. Λαζαρίδη

PERPETUUS ΛΕΥΚΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ Ν. ΛΑΖΑΡΙΔΗ

  Ελλάδα / Δράμα
€23,90
€20,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Άψογο και Αέναο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Perpetuus σημαίνει αέναος και είναι και το καλύτερο Semillon σε ελληνικό έδαφος από το Chateau Nico Lazaridi. H εκ φύσεως μελένια και λιπαρή αίσθηση της ποικιλίας έρχεται και υπογραμμίζεται από την παλαίωση σε βαρέλια ακακίας και το αποτέλεσμα είναι απλά άψογο.

Το Chateau Nico Lazaridi στην Αγορά Δράμας αποτελεί ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κρασιού ενώ παράλληλα αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας και την κλασικής γοητείας. Το οινοποιείο ασχολείται κυρίως με ξένες ποικιλίες και κάποιες επιλεγμένες ελληνικές που ταιριάζουν στο μικροκλίμα της περιοχής, όπως το Ασύρτικο. Το Perpetuus είναι μια σειρά κρασιών που δημιουργήθηκε το 2004, σε λευκή και ερυθρή εκδοχή. Το λευκό αποτελείται από 100% Semillon το οποίo ζυμώνει και ωριμάζει σε βαρέλια ακακίας για 8 μήνες. Το όνομα επιλέχθηκε γιατί το Perpetuus Chateau Nico Lazaridi είναι ένα κρασί με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης που κινείται αέναα στο χρόνο.

Απόλαυσε το Perpetuus Chateau Nico Lazaridi τώρα ή μετά από μια 5ετία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα πεπονιού, κίτρου, μελιού, καπνού, βανίλιας, ροδάκινου, brioche, λευκών λουλουδιών και φρυγανιάς.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, πλούσια βουτυράτη υφή και μέτρια (+) εξισορροπητική οξύτητα. Απολαυστικά αρώματα ροδάκινου, αποξηραμένου βερίκοκου, κερήθρας, βανίλιας, μοσχολέμονου, περγαμόντου και βουτύρου γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12.2%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Semillon
Αρώματα πεπόνι, κίτρο, μέλι, καπνός, βανίλια, ροδάκινο, brioche, λευκά λουλούδια, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 Χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PERPETUUS ΛΕΥΚΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ Ν. ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με χτένια με σάλτσα βουτύρου και πουρέ κουνουπίδι, πεσκανδρίτσα με προσούτο και λεμόνι,   καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με μέλι και πορτοκάλι

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}