ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pinot Grigio Cru Selection 2020 - Marjan Simcic
Marjan Simcic

PINOT GRIGIO CRU SELECTION 2020 - MARJAN SIMCIC

  Brda, Σλοβενία
€35,50
€30,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ποτέ ξανά το Pinot Grigio δεν ήταν τόσο απολαυστικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Pinot Grigio Cru Selection 2020 Marjan Simcic είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ιδιαίτερο Pinot Grigio που έχουμε δοκιμάσει. Από την πρώτη στιγμή που σερβιρίστηκε στο ποτήρι, μας ξάφνιασε τόσο το ροδαλό του χρώμα όσο και το πληθωρικό του ταπεραμέντο. Ποτέ ξανά το Pinot Grigio δεν ήταν τόσο απολαυστικό.

To Pinot Grigio είναι η ίδια ποικιλία με το Pinot Gris που κάνει κάποια από τα μεγάλα κρασιά της Αλσατίας. Στην Ιταλία όμως το στυλ και η έκφραση της ποικιλίας διαφέρει αρκετά. Οι Ιταλοί όταν ακούν Pinot Grigio σκέφτονται ένα ευχάριστο και ελαφρύ λευκό κρασί για να συνοδεύσουν το Aperitivo τους. Από την άλλη μεριά, ο Marjan Simcic, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς της περιοχής, δίνει στην ποικιλία τελείως άλλη διάσταση. O Marjan είναι η πέμπτη γενιά του οινοποιείου ενώ η οικογένεια του ασχολείται με το κρασί από το 1860. Διαθέτουν αμπέλια τόσο σε Ιταλικό όσο και σε Σλοβένικο έδαφος, με κάποια αμπέλια να ξεπερνούν την ηλικία των 55 ετών. Το ιδιαίτερο έδαφος δίνει 3 διαφορετικές κατηγορίες κρασιών, ανάλογα με το έδαφος που μεγαλώνουν τα σταφύλια.

Το Pinot Grigio Cru Selection 2020 Marjan Simcic προέρχεται από εδάφη opoka (γρανίτης, άμμος και άργιλος) και τα αμπέλια είναι ηλικίας 44 ετών. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε μεγάλα (2500 λίτρα) κωνικά δρύινα βαρέλια, μαζί με τα στέμφυλα, για 8 μέρες. Έπειτα, αφού διαχωριστεί από τα στέμφυλα, το κρασί ωριμάζει εκεί για 12 μήνες, μαζί με τις οινολάσπες του. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και ωριμάζει για ακόμα 6 μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει με τη δομή και την πολυπλοκότητά του.

Δοκίμασέ το τώρα ή μετά από μια 5ετία, έχει δρόμο μπροστά του!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Pinot Grigio Cru Selection 2020 Marjan Simcic έχει μέτριο λεμονί χρώμα με ροδαλές ανταύγειες και εντυπωσιακά αρώματα κίτρου, φλούδας γκρέιπφρουτ, πορτοκαλιού, βερίκοκου, ροδάκινου, αγιοκλήματος, λεμονανθών και ginger.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και λιπαρή υφή. Αποξηραμένο βερίκοκο, μάνγκο, κίτρο, νεράντζι, λωτός, μοσχοκάρυδο, λευκό τσάι, μέλι και μανταρίνι συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Brda, Σλοβενία
Ποικιλία Pinot Grigio
Αρώματα Κίτρο, φλούδα γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, βερίκοκο, ροδάκινο, λεμονανθό, ginger
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PINOT GRIGIO CRU SELECTION 2020 - MARJAN SIMCIC

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με carpaccio μοσχάρι, ζυμαρικά με μπρόκολο και blue cheese, curry με γαρίδες

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}