Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Pinot Gris Roche Calcaire 2014 - Domaine Zind-Humbrecht
Domaine Zind-Humbrecht

PINOT GRIS ROCHE CALCAIRE 2014 - DOMAINE ZIND-HUMBRECHT

  Γαλλία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

To Κρασί του Πρώτου Master of Wine της Γαλλίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Tο Pinot Gris Roche Calcaire 2014 από το Domaine Zind-Humbrecht είναι εδώ και είναι συγκλονιστικό! Μιλάμε για το μυθικό Pinot Gris μιας επικής χρονιάς και του πιο εμβληματικού παραγωγού της περιοχής. Αν αναρωτιέσαι πως θα ήταν το κρασί που θα έφτιαχνε ένας Master of Wine τότε αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις μιας και ο Olivier Humbrecht είναι ο πρώτος Μτης Γαλλίας!

Ο Olivier είναι η τρίτη γενιά του οινοποιείου και είχε χρέος να κάνει το καλύτερο δυνατό για να τιμήσει την κληρονομιά του. Το πρώτο βήμα ήταν να γίνει Master of Wine για να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα το κρασί, όπως είπε. Μετά, το 2002 αποφάσισε να εφαρμόσει βιοδυναμική καλλιέργεια στα αμπέλια του. Σήμερα θεωρείται ο maître του Pinot Gris και όχι άδικα. Τα κρασιά του εντυπωσιάζουν σε όποιο τραπέζι κι αν βρεθούν και αντανακλούν την ιστορία του οινοποιείου (από το 1658!) και του μοναδικού terroir της Αλσατίας. Συγκεκριμένα το Pinot Gris Roche Calcaire 2014 προέρχεται από ασβεστολιθικά εδάφη που ταιριάζουν απίστευτα στο Pinot Gris και το αφήνουν να εκφράσει τον αρωματικό του χαρακτήρα καλύτερα. Η χρονιά του 2014 ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά που έδωσε κρασιά με κλασική, αλσατική φινέτσα και υψηλή οξύτητα. Το Wine Enthusiast, το Wine Advocate και ο James Suckling του έδωσαν 93 πόντους όταν το δοκίμασαν το 2016 αλλά είμαστε σίγουροι πως αν το δοκίμαζαν τώρα θα είχε τουλάχιστον 4-5 βαθμούς πάνω!

Ο Olivier Humbrecht MW θεωρεί πως το Pinot Gris του 2014 θα έπρεπε ιδανικά να το απολαύσεις από το 2017-2024 οπότε ναι, τώρα είναι η στιγμή του αλλά δε θα παραπονεθεί αν το κρατήσεις στο κελάρι σου λίγο ακόμα.  

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο χρυσαφί.

Εντυπωσιακή μύτη που συνδυάζει αρώματα ώριμου αχλαδιού, καπνού, ορυκτότητας και βερίκοκου. Σταδιακά νύξεις μελιού, περγαμόντου και μανταρινιού κάνουν την εμφάνιση τους.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και κρεμώδη αίσθηση. Αχλάδι, ροδάκινο, μέλι, lime, ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού, ξηροί καρποί, φρυγανιά και αίσθηση βρεγμένης πέτρας γεμίζουν σε κάθε γουλιά τον ουρανίσκο. Πικάντικη επίγευση που διαρκεί. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αλσατία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Gris
Αρώματα Αχλάδι, ροδάκινο, μέλι, lime, ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού, ξηροί καρποί, φρυγανιά, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

PINOT GRIS ROCHE CALCAIRE 2014 - DOMAINE ZIND-HUMBRECHT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με χτένια σοτέ με σάλτσα εσπεριδοειδών, πέστροφα σε σάλτσα βουτύρου ή κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών.

Τραγανή πάπια στο φούρνο

  • 1 πάπια με την πέτσα βάρους περίπου 3 κιλών
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά ξεπλυμένες
  • 4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 50grλίπος πάπιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C . Τρίβουμε με αλάτι ολόκληρη την πάπια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλότητα. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια στο λίπος πάπιας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε μαζί με το φασκόμηλο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην κοιλότητα της πάπιας. Βάλτε την πάπια σε ένα ευρύχωρο ταψί σε μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήστε για 30 λεπτά.
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C ή 160 C στον αέρα. Αφήστε την πάπια για ακόμα 2 ½ ώρες στο φούρνο. 
  3. Όταν η πάπια έχει ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν την κόψουμε. 
Προτείνουμε να τη σερβίρετε με κόκκινο λάχανο και πατάτες φούρνου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}