ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pnoe Arktos 2024 Elevation Vineyards
€16,40
€14,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το κρασί για το οποίο θα μιλάνε όλοι αύριο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
 Το Pnoé Arktos Elevation Vineyards είναι ένα εντυπωσιακά αρωματικό και ιδιαίτερα εκφραστικό κρασί, ιδανικό ταίρι για όλα τα λεμονάτα πιάτα λαχανικών και θαλασσινών που λατρεύει η Μεσογειακή Κουζίνα. Αποτελεί το πρώτο δείγμα της δουλειάς του Οινοποιείου Καραμολέγκος στο Αμύνταιο και όπως όλα δείχνουν, η πορεία προμηνύεται λαμπρή!

Σε περίπτωση που δεν το έχεις πάρει είδηση ο Αρτέμης Καραμολέγκος εκτός από τη Σαντορίνη έχει βαλθεί να κατακτήσει και το Αμύνταιο με το νέο του εγχείρημα που ακούει στο όνομα Arktos Elevation Vineyards. Με το ίδιο μεράκι και την ίδια αφοσίωση κάνει κρασιά που αντανακλούν την ποικιλία αλλά και τον τόπο που γεννιούνται.

Για το Pnoé Arktos Elevation Vineyards έχουμε ένα απίθανο και ιδιαίτερο χαρμάνι από Ασύρτικο 80%, Sauvignon Blanc 10% και Ξινόμαυρο 10%, από μεγάλο υψόμετρο. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει μόνο σε δεξαμενή ώστε να λάμψουν τα ποικιλιακά χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας. Φρούτο, οξύτητα, φυτικότητα και το μαγικό χάδι του Ξινόμαυρου κάνουν αυτό το κρασί τόσο απολαυστικό που δύσκολα θα το αποχωριστείς για τους επόμενους μήνες.

Δοκίμασε τώρα το Pnoé Arktos Elevation Vineyards, το κρασί για το οποίο θα μιλάνε όλοι αύριο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει εκρηκτικά αρώματα λεμονιού, lime, γκρέιπφρουτ, λευκού ροδάκινου, φύλλων σύκου, πιπεριάς και λευκού τριαντάφυλλου. Νύξεις βρεγμένης πέτρας, λεμονανθών και φύλλων τομάτας χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας.

Στο στόμα είναι ζουμερό, με μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα, με όλο το φάσμα των εσπεριδοειδών να πρωτοστατεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Αμύνταιο, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Sauvignon Blanc
Αρώματα λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, λευκό ροδάκινο, σύκο, πιπεριά, τριαντάφυλλο, βρεγμένη πέτρα, λεμονανθός, φύλλα τομάτας
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9-12°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PNOE ARKTOS 2024 ELEVATION VINEYARDS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με οστρακοειδή, λαβράκι ψητό, sushi, λεμονάτο κοτόπουλο, φέτα με μέλι, σπαράγγια και φάβα.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}