ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Baron De L Pouilly Fumé 2022 - Baron De Ladoucette
Domaine de Ladoucette

BARON DE L POUILLY FUMÉ 2022 - BARON DE LADOUCETTE

  Γαλλία / Loire
€121,40
€106,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα πιο iconic και περιζήτητα Sauvignon Blanc του κόσμου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Baron de Ladoucette Pouilly-Fumé 'Baron de L' 2022 είναι η ναυαρχίδα του Baron de Ladoucette και ένα από τα πιο iconic Sauvignon Blanc του κόσμου. Παράλληλα, είναι από τα κρασιά που θα ανταμείψουν την υπομονή σου όσο λίγα, μιας και από εξαιρετικό μεταμορφώνεται εύκολα σε ένα από τα ωραιότερα λευκά που έχεις δοκιμάσει με 10-15 χρόνια στη φιάλη. Παράλληλα, ανήκει στη λίστα του Wine Searcher με τα πιο περιζήτητα Sauvignon του κόσμου!

Αυτό το premium Pouilly Fume παράγεται αποκλειστικά σε εξαιρετικές χρονιές και από τα καλύτερα σταφύλια του ιστορικού κτήματος Château du Nozet. Το Château du Nozet, μαζί με τους γύρω αμπελώνες του, φημιζόταν για την παραγωγή μερικών από τα πιο εκλεκτά κρασιά Pouilly-Fumé, από τότε που το αγόρασε ο Κόμης Lafond, πρόγονος του σημερινού ιδιοκτήτη, Baron Patrick de Ladoucette. Οι αμπελώνες βρίσκονται στη ζώνη Pouilly-Fumé, η οποία περιλαμβάνει τις περιοχές Pouilly-sur-Loire, Saint-Andelain και Tracy-sur-Loire, στο ανατολικό άκρο της κοιλάδας του Λίγηρα — ανάμεσά τους και ο ιστορικός αμπελώνας του Château du Nozet. Τα εδάφη της περιοχής, πλούσια σε άργιλο, πυρίτη και ασβεστόλιθο, διαμορφώνουν τον κομψό αλλά παράλληλα πολύπλοκο χαρακτήρα του Baron de Ladoucette Pouilly-Fumé 'Baron de L' 2022, προσδίδοντας στο κρασί ορυκτότητα, βάθος και συμπύκνωση.

Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει σε γυάλινες δεξαμενές για 8-10 μήνες, ώστε να διατηρηθεί η καθαρότητα και η αυθεντικότητα του terroir. Η παρατεταμένη επαφή με τις οινολάσπες και η συχνή ανάδευση (batonnage) προσδίδουν πλούσια υφή και πολυπλοκότητα, ενώ η ορυκτότητα του εδάφους εκφράζεται με ακρίβεια και φινέτσα.

Το Baron de Ladoucette Pouilly-Fumé 'Baron de L' 2022 είναι ένα κρασί που εντυπωσιάζει με την ακρίβεια, την ισορροπία και το αριστοκρατικό του ταμπεραμέντο και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για σένα που αγαπάς τα μεγάλα λευκά κρασιά.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, λάιμ και περγαμόντο, μαζί με νότες αχλαδιού, πιπεριάς, αγιοκλήματος και brioche.

Στο στόμα είναι μεταξένιο, κομψό και γεμάτο, με ζωηρή οξύτητα και εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου. Τα εσπεριδοειδή μπλέκονται με φυτικές και ανθικές νότες, σε ένα καπνιστό και ορυκτό φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Loire, Γαλλία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα λεμόνι, λάιμ, περγαμόντο, αχλάδι, πιπεριά, αγιόκλημα, brioche
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BARON DE L POUILLY FUMÉ 2022 - BARON DE LADOUCETTE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οστρακοειδή όπως στρείδια και χτένια, ψάρια με λευκές σάλτσες, κατσικίσιο τυρί και ριζότο με σπαράγγια ή αρακά.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}