ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πρεκνάδι 2021 - Κτήμα Διαμαντάκος
Κτήμα Διαμαντάκος

ΠΡΕΚΝΑΔΙ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η Νάουσα δεν είναι μόνο Ξινόμαυρο! Και τώρα που τραβήξαμε την προσοχή σου, διάβασε παρακάτω.
 
Το Ξινόμαυρο της αμπελουργικής ζώνης της Νάουσας διαθέτει αμέτρητες δυνατότητες και το ξέρεις πλέον, πως σε όλες τις εκδοχές του, έχει κερδίσει ομόφωνα τη θέση του βασιλιά της περιοχής. Αυτό που μπορεί να μη γνώριζες μέχρι σήμερα, είναι πως την ίδια περίοδο που έγινε η μαζική προσπάθεια αναβίωσης των αμπελώνων του Ξινόμαυρου, υπήρχε στο προσκήνιο ακόμα μια γηγενής ποικιλία αλλά λευκή, γνωστή με το όνομα Πρεκνάδι. Οι οινοποιοί της Νάουσας, έχουν ήδη σκανδαλιστεί από τις δυνατότητες της ποικιλίας και έχουν ξεκινήσει αργά και συστηματικά να την καλλιεργούν ξανά. Και εδώ ξεκινάνε όλα!
 
Το Πρεκνάδι, έχει πάρει το όνομά του από τις χαρακτηριστικές καφέ φακίδες που έχει στον καρπό του και καλλιεργείται σε σχετικά μικρές ποσότητες, ενώ έχει ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα και οξύτητα που δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά με το χρόνο. Η οικογένεια Διαμαντάκου από την άλλη, με μια μακρά ιστορία πίσω στο 1978 στην οινοποίηση των δυο ποικιλιών, έχει περάσει πλέον στην τρίτη γενιά οινοποιών και καλλιεργεί με μεράκι την χαμένη στο χρόνο ποικιλία του «Πρεκνιάρικου». Το αποτέλεσμα, είναι να παράγει ένα κρασί κόσμημα, τόσο για το οινοποιείο, όσο και για την περιοχή. Μεστό, πλούσιο και πολύπλοκο, ένα κρασί με εξαιρετικό χαρακτήρα,  αποτελεί αντάξιο συνοδοιπόρο του Ξινόμαυρου και εντυπωσιάζει!
 
Να θυμάσαι αυτή την ποικιλία, διότι τα επόμενα χρόνια, όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει πολύ!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι, είναι μέτριο χρυσαφί με πρασινωπές ανταύγειες. Έχει έντονο αρωματικό χαρακτήρα με το ώριμο αχλάδι και τις νότες γιασεμιού να κυριαρχούν. Τον πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα συμπληρώνει η αίσθηση βανίλιας και μελιού που σταδιακά αποκαλύπτονται.
 
Στο στόμα, έχει μέτρια(+) οξύτητα που ισορροπεί απόλυτα πλούσιο σώμα του, χαρίζοντάς του δροσερό χαρακτήρα. Η αίσθηση λιπαρότητας, ηρεμεί με την επίγευση από πράσινο μήλο, αχλάδι, νεράντζι και λευκό πιπέρι, σε μια μακρά και απολαυστική επίγευση.
Τα τεχνικά
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Πρεκνάδι
Αρώματα Αχλάδι, γιασεμί, βανίλια, μέλι, πράσινο μήλο, νεράντζι, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΠΡΕΚΝΑΔΙ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με ένα ριζότο θαλασσινών, πιάτα ζυμαρικών ή άλλους θαλασσινούς μεζέδες.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}