ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αρχέγονα Εδάφη 2020 - Εος Σάμου
ΕΟΣ Σάμου

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ 2020 - ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

  Ελλάδα / Σάμος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα ιστορικό κρασί από έναν από τους σημαντικότερους αμπελουργούς της Σάμου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αρχέγονα Εδάφη – ΕΟΣ Σάμου και όταν λέμε αρχέγονα εδάφη, το εννοούμε! Ο ιστορικός συνεταιρισμός ΕΟΣ Σάμου (και ένας από τους λίγους πολύ ενεργούς οινοποιητικούς συνεταιρισμούς), αποφάσισε να αποτείνει φόρο τιμής στους εμβληματικούς αμπελουργούς του, εκείνους που έχουν στηρίξει την προσπάθειά του για γενιές και γενιές.

Η σοδιά του 2020 έχει τιμώμενο αμπελουργό τον Ιωάννη Σοφούλη και όλα τα σταφύλια που συμμετείχαν στην παραγωγή του συλλεκτικού Αρχέγονα Εδάφη 2020 – ΕΟΣ Σάμου, συλλέχθηκαν ρόγα ρόγα, αποκλειστικά από επιλεγμένα, δικά του αμπέλια. Βόρειας έκθεσης, σε υψόμετρο 1000μ, με πολύ φτωχά εδάφη και με τα παλιότερα κλήματα του νησιού, ο αμπελώνας του Ιωάννη Σοφούλη έδωσε όλο τον χαρακτήρα του σε ένα κρασί ελάχιστης παρέμβασης. Το «αναργιώρογο και αρωματικό μοσχάτο» όπως λέει ο Ιωάννης Σοφούλης, αφού φιλοξενήθηκε σε ωοειδείς δεξαμενές για 12 μήνες, εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και ακολλάριστο, δίνοντας ένα πρωτόγνωρης λογικής Μοσχάτο, πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Μη χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις το Αρχέγονα Εδάφη 2020 – ΕΟΣ Σάμου, ένα ιστορικό κρασί από έναν από τους σημαντικότερους αμπελουργούς της Σάμου.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με σομόν ανταύγειες και μεθυστικά αρώματα λουκουμιού, γλυκού περγαμόντου, φύλλων λεμονιάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, μελιού και βερίκοκου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και λιπαρή υφή. Ώριμα εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες μελιού, τριαντάφυλλου, ροδάκινου και γιασεμιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Σάμος
Ποικιλία Μοσχάτο
Αρώματα Λουκούμι, γλυκό περγαμόντο, φύλλα λεμονιάς, γιασεμί, πορτοκάλι, μέλι, βερίκοκο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ 2020 - ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με μέλι και βερίκοκα, λαβράκι μαρινάτο σε μανταρίνι, ψαρονέφρι με πορτοκάλι

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}