Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Primus Ζίτσα 2017 - Κτήμα Γκλίναβος
Κτήμα Γκλίναβος

PRIMUS ΖΙΤΣΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

  Ελλάδα / Ζίτσα
€11,90
10.60
€10,60

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η καλύτερη Ντεμπίνα που έχεις πιεί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στην όμορφη περιοχή της Ζίτσας η για πολλούς ξεχασμένη λευκή ποικιλία της Ντεμπίνας κάνει τη δυναμική επιστροφή της. Εδώ που τα λέμε, κρασιά σαν το Primus Ζίτσα του Κτήματος Γκλίναβος αποδεικνύουν ότι δεν είναι άδικα χαρακτηρισμένη ως ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά. Αλλά όχι για πολύ.

Εκεί, σε υψόμετρο 700μ βρίσκονται οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του εμβληματικού Κτήματος Γκλίναβος. Επωφελούμενο από τα ρεύματα του Ιονίου πελάγους, το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια που λειτουργούν ευεργετικά.

Με "καπετάνιο" τον Λευτέρη Γκλίναβο, έναν από τους πρώτους οινολόγους της Ελλάδας, η οικογένεια Γκλίναβου μεγαλουργεί με τη Ντεμπίνα. Το Primus Ζίτσα 2017 παράχθηκε αποκλειστικά από τον πρόρωγο χυμό επιλεγμένων σταφυλιών από συγκεκριμένα αμπελοτόπια. Γιατί τόσο αυστηρή επιλογή; Για να ενσωματώσει όλη την ιδιαιτερότητα, πολυπλοκότητα και ένταση της χαρισματικής ελληνικής ποικιλίας σε ένα λευκό κρασί που θα σε κάνει να τη λατρέψεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι χαρίζει λαμπερό χρυσοπράσινο χρώμα.

Καθαρόαιμο ποικιλιακό κρασί με διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών, ροδάκινου και αχλαδιού που συνοδεύονται από αρώματα λουλουδιών με χαρακτηριστικότερο τον λεμονανθό. Η διάχυτη μεταλλικότητα συμπληρώνει το πλούσιο, φρέσκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα εμφανίζεται φινετσάτο και δροσερό με ευχάριστη οξύτητα που αναδεικνύει τη φρεσκάδα των φρούτων της μύτης και συμπληρώνει ευχάριστα το γεμάτο σώμα του. Στο τελείωμα, η έντονη επίγευση θα μείνει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Ζίτσα
Ποικιλία Ντεμπίνα
Αρώματα εσπεριδοειδή, ροδάκινο, αχλάδι, λουλούδια, λεμονανθός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PRIMUS ΖΙΤΣΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Πιές το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδύασέ το με σαλάτες, με σολομό ψητό ή με πιάτα θαλασσινών.

Ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

400g ψιλοκομμένες ντομάτες

1 λίτρο ζωμό κότας (από κύβο είναι μια χαρά)

300 γρ μακαρόνια

240g πακέτο κατεψυγμένα mix θαλασσινών

μερικά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα,

και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, την ντομάτα και το ζωμό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο mix θαλασσινών, το αποψύχουμε και το προσθέτουμε στο τέλος, μαγειρεύοντας για 3 λεπτά ακόμη ώστε να δέσει η γεύση με τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα θαλασσινά από τη φύση τους ζητάνε ένα λευκό κρασί, με σπιρτάδα, οξύτητα αλλά και λεπτά αρώματα που δεν θα υπερκαλύψουν τις γεύσεις του φαγητού. Από την άλλη, και ένα ροζέ με διακριτή οξύτητα, ίσως και με νύξη γλυκύτητας, θα έδενε όμορφα με την τομάτα στη σάλτσα.

Οι προτάσεις μας: Ίαμα Λευκός - Οινοποιία Βρυνιώτη, Novita - Κλήμα Γράμψα, Πεταλούδες ροζέ - Κτήμα Χαρλαύτη

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}