ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πρόρωγος Ροδίτης 2021 - MikroBio (Κτήμα Κουτσοδήμου)
MikroBio Winery

ΠΡΟΡΩΓΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ 2021 - MIKROBIO (ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ)

  Ελλάδα / Ηλεία
€11,90
€10,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Δε θα υπάρχει για πολύ ακόμα...

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν δεν έχεις ακούσει τον Προρωγο Ροδίτη του MicroBio Winery, ήρθε η ώρα! Κάτι νέο ετοιμάζεται εδώ και καιρό από τους πρωτοπόρους Νίκο και Δημήτρη Κουτσοδήμο με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά τη Γαστούνη Ηλείας όπου βρίσκονται τα 60 στρέμματα οικογενειακών, βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνων. Το MicroBio Winery είναι ένα από τα λίγα ελληνικά οινοποιεία που εφαρμόζει πιστοποιημένα τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Καλλιεργούν Ροδίτη, Chardonnay, και στα νεότερα αμπελοτόπια Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτη ενώ πειραματίζονται αρκετά με διεθνείς ποικιλίες. Κράτα αυτό το όνομα γιατί μάλλον θα το ακούς συχνά από εδώ και πέρα!

Ξέρουμε, ο Ροδίτης και το Σαββατιανό ως οι πιο πολυφυτεμένες ποικιλίες στην Ελλάδα δεν σου κάνουν εντύπωση αλλά ο Πρόρωγος Ροδίτης του κτήματος MicroBio του 2021 είναι ιδιαίτερος.

Πρώτα απ’ όλα, ξέρεις γιατί τον λένε πρόρωγο; Πρόρωγος είναι ο χυμός που βγαίνει από τα σταφύλια χωρίς καμία απολύτως πίεση, παρά μόνο από το βάρος των σταφυλιών που βρίσκονται από πάνω τους. Είναι ο καλύτερος χυμός που μπορείς να πάρεις από τα σταφύλια σου και χρησιμοποιείται στα premium κρασιά κάθε οινοποιού. Τέτοιος είναι ο χυμός που χρησιμοποιήθηκε για τον Πρόρωγο Ροδίτη MicroBio, δίνοντας ένα λευκό κρασί ζωηρό, παιχνιδιάρικο, βιολογικής καλλιέργειας και αν έχεις αδυναμία στα φυσικά κρασιά, αυτό έχει ελάχιστα θειώδη, πολύ κάτω από το όριο.

Με λίγα λόγια, πρέπει να τον δοκιμάσεις γιατί δεν πρόκειται να υπάρχει για πολύ ακόμα...

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ο Πρόρωγος Ροδίτης MicroBio είναι ανάλαφρος και ανθικός. Το πρώτο πράγμα που θα εντοπίσεις στην μύτη είναι το περγαμόντο, λευκά άνθη, εσπεριδοειδή, λάιμ και πορτοκάλι.

Το στόμα είναι όμορφα ισορροπημένο, μετρίου (-) σώματος, με αναζωογονητική οξύτητα και μακρά, φρουτώδη επίγευση

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Γαστούνη Ηλείας
Ποικιλία Ροδίτης
Αρώματα Περγαμόντο, λευκά άνθη, εσπεριδοειδή, lime, πορτοκάλι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΠΡΟΡΩΓΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ 2021 - MIKROBIO (ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με ριζότο με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί, καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι και πορτοκάλι, κοτόπουλο λεμονάτο

Ριζότο με κολοκύθα και ξηρό ανθότυρο

 

  • 250 gr ρύζι αρμπόριο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 300 gr κολοκύθα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 gr βούτυρο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr ξηρό ανθότυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε την μισή σε ζαράκια και την υπόλοιπη την βράζουμε σε αλατισμένο νερό με τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφού μαλακώσει αφαιρούμε τον γλυκάνισο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Ζεματίζουμε τα ζαράκια από την κολοκύθα και αυτά σε αλατισμένο νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το ριζότο ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό πάντα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το ριζότο μας. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ, τα ζαράκια, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, και το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγο ακόμα τυρί και μερικά από τα ζαράκια της κολοκύθας.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}