ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Puligny Montrachet 2023 - Domaine Pierre Vincent
Domaine Pierre Vincent

PULIGNY MONTRACHET 2023 - DOMAINE PIERRE VINCENT

  Γαλλία / Burgundy
€184,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Eντυπωσιακή συμπύκνωση και μοναδική πολυπλοκότητα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Pierre Vincent Puligny-Montrachet 2023 είναι η πρώτη προσωπική υπογραφή ενός χαρισματικού οινοποιού που έχει διαμορφώσει τη σύγχρονη Βουργουνδία από τα παρασκήνια. Μετά από χρόνια στο τιμόνι του Domaine Leflaive και του Domaine de la Vougeraie, ο Pierre Vincent αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του οινοποιείο, και το Puligny-Montrachet του 2023 είναι η πρώτη του εμφιάλωση από αυτό το νέο κεφάλαιο.


Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ετικέτα
θεωρείται κρασί που αγγίζει την ποιότητα Premier Cru, παρότι είναι Village-level και έχει λάβει και 92pts από τον Tim Atkin MW. Μετά από δύο δεκαετίες σε κορυφαία οινοποιεία όπως το Domaine de la Vougeraie και
το Domaine Leflaive, ο Pierre Vincent αποφάσισε να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. 
Το 2023, μαζί με δύο φίλους, απέκτησε το πρώην Domaine des Terres de Velle στο Auxey-Duresses, και το μετονόμασε σε Domaine Pierre Vincent. Το οινοποιείο εκτείνεται σε επτά εκτάρια με πολύ παλιά αμπέλια, τα οποία δίνουν 20 διαφορετικές cuvées. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες φρόντιζαν σωστά τη γη, ακολουθώντας βιολογικές πρακτικές, έστω κι αν δεν είχαν πιστοποίηση. Ο Pierre  σκοπεύει να στραφεί προς τη βιοδυναμική καλλιέργεια μιας και έχει δει από πρώτο χέρι τα θετικά αποτελέσματα στο αμπέλι και στο κρασί (τόσο το Vougeraie όσο και το Leflaive είναι βιοδυναμικά).

Το Puligny-Montrachet 2023 είναι μια από τις πρώτες εμφιαλώσεις από το δικό του οινοποιείο και πρόκειται σίγουρα για λαμπρό ξεκίνημα, που θέτει τον πήχη πολύ ψηλά για το μέλλον. Η φιλοσοφία που ακολουθεί στην οινοποίηση δε διαφέρει από αυτό που έκανε στο Leflaive: έμφαση στο terroir, χειρωνακτικός τρύγος, γηγενείς ζύμες και διακριτική χρήση βαρελιού. To Pierre Vincent Puligny-Montrachet 2023 προέρχεται από δύο μικρά αμπελοτεμάχια: το Les Nosroyes (φυτεμένο το 1952), κάτω από το 1er Cru Perrières, με  ασβεστολιθικά, πετρώδη εδάφη και το Les Levrons (φυτεμένο το 1981), κάτω από το 1er Cru Les Referts, με πλούσια σε άργιλο ασβεστολιθικά εδάφη. Το κρασί ξεκινά να ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και συνεχίζεται σε δρύινα βαρέλια. Η χρήση καινούργιων
βαρελιών περιορίζεται στο 10%, ώστε να μην καλύπτεται ο ποικιλιακός
χαρακτήρας του κρασιού. Μετά την ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής στα δρύινα βαρέλια το κρασί ωριμάζει εκεί για 12 μήνες και επιπλέον 6 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές για φυσική
σταθεροποίηση
. Το αποτέλεσμα είναι κομψό, ζωηρό και γεμάτο φρεσκάδα, όπως ακριβώς το θέλει ο δημιουργός του.


Απόλαυσε την πολυτέλεια ενός Puligny
-Montrachet με ένα ποτήρι Pierre Vincent Puligny-Montrachet 2023!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Φρέσκα αρώματα λεμονιού, περγαμόντου και ροδάκινου μπλέκονται με νότες βρεγμένης πέτρας, καραμελωμένου αμυγδάλου, λευκού πιπεριού και βουτύρου.
 
Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, διακριτικά λιπαρή υφή και λεμονάτη οξύτηταΦρέσκα και τραγανά πυρηνόκαρπα φρούτα, ζουμερά εσπεριδοειδή, γλυκά μπαχαρικά, κρέμα και λευκά άνθη γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PULIGNY MONTRACHET 2023 - DOMAINE PIERRE VINCENT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με tagliatelle με αστακό και λευκή σάλτσα, γεμιστό κοτόπουλο με κάστανα, μανιτάρια και κουκουνάρι, λαβράκι πελαγίσιο στα κάρβουνα ή παλαιωμένες γραβιέρες.

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}