ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Πυρίτης 2018 - Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος
Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

ΠΥΡΙΤΗΣ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€44,80
38.30
€38,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

94 αστρονομικούς βαθμούς στο Decanter και 17/20 από την Jancis Robinson!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ο Πυρίτης 2018 του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος είναι μια μεγάλη Σαντορίνη, που αναδεικνύει το μεγαλείο του Ασύρτικου και η βροχή διακρίσεων που έχει προκαλέσει, δεν αποτελεί έκπληξη! Με άνεση σκόραρε 94 αστρονομικούς βαθμούς στο Decanter και 17/20 από την Jancis Robinson! Πληθωρικό και παράλληλα κομψό, εκφράζει το terroir των καλύτερων αμπελιών του νησιού.

Το οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου είναι ένα από τα παλαιότερα του νησιού και δημιουργεί κρασιά από διαφορετικά αμπελοτόπια, αναδεικνύοντας τα πολλά πρόσωπα του νησιού και του Ασύρτικου. Ο Πυρίτης είναι δημιούργημα της ένωσης τριών διαφορετικών αμπελοτοπιών, ηλικίας 120 ετών και άνω. Τα δυο αμπελοτόπια βρίσκονται στον Πύργο και το ένα στο Μεγαλοχώρι. Πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση, ελάχιστες παρεμβάσεις και 10μηνη παραμονή με τις οινολάσπες του, συντελούν στη δημιουργία ενός από τα καλύτερα Ασύρτικα της Σαντορίνης (συμφωνεί και το Decanter!).

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και τονισμένες νότες γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, βουτύρου, κίτρου, αγιοκλήματος και πορτοκαλιού, σε ένα mineral φόντο καπνού και τσακμακόπετρας. Το ορυκτό αποτύπωμα του νησιού είναι έντονο. Έχει πυκνή δομή, πλούσιο σώμα, υψηλή οξύτητα και υψηλή συγκέντρωση. Αλλάζει σε κάθε γουλιά, ξεδιπλώνοντας την προσωπικότητά του και εντυπωσιάζει όλους όσους το δοκιμάζουν. Νεράντζι, γκρέιπφρουτ, ώριμο ροδάκινο, νεκταρίνι, κίτρο, περγαμόντο και κηρήθρα συναντώνται με νότες βρεγμένης πέτρας, φρυγανισμένου, προζυμένιου ψωμιού και καπνού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, κίτρο, αγιόκλημα, πορτοκάλι, βρεγμένη πέτρα, βούτυρο, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΥΡΙΤΗΣ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα, λιγκουίνι με κυδώνια και αυγοτάραχο ή ένα αρνάκι με μυρωδικά στο ξυλόφουρνο.

Ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

400g ψιλοκομμένες ντομάτες

1 λίτρο ζωμό κότας (από κύβο είναι μια χαρά)

300 γρ μακαρόνια

240g πακέτο κατεψυγμένα mix θαλασσινών

μερικά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα,

και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, την ντομάτα και το ζωμό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο mix θαλασσινών, το αποψύχουμε και το προσθέτουμε στο τέλος, μαγειρεύοντας για 3 λεπτά ακόμη ώστε να δέσει η γεύση με τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα θαλασσινά από τη φύση τους ζητάνε ένα λευκό κρασί, με σπιρτάδα, οξύτητα αλλά και λεπτά αρώματα που δεν θα υπερκαλύψουν τις γεύσεις του φαγητού. Από την άλλη, και ένα ροζέ με διακριτή οξύτητα, ίσως και με νύξη γλυκύτητας, θα έδενε όμορφα με την τομάτα στη σάλτσα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}