Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Πυρίτης 2017 - Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος
Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

ΠΥΡΙΤΗΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

  Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

95 στο Decanter!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Πυρίτης 2017 του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος είναι μια μεγάλη Σαντορίνη, που αναδεικνύει το μεγαλείο του Ασύρτικου και με άνεση σκόραρε 95 αστρονομικούς βαθμούς στο Decanter! Πληθωρικό και παράλληλα κομψό εκφράζει το terroir των καλύτερων αμπελιών του νησιού.

Το οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου είναι ένα από τα παλαιότερα του νησιού και δημιουργεί κρασιά από διαφορετικά αμπελοτόπια αναδεικνύοντας τα πολλά πρόσωπα του νησιού και του Ασύρτικου. Ο Πυρίτης είναι δημιούργημα της ένωσης τριών διαφορετικών αμπελοτοπιών, ηλικίας 120 ετών και άνω. Τα δυο αμπελοτόπια βρίσκονται στον Πύργο και το ένα στο Μεγαλοχώρι. Πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση, ελάχιστες παρεμβάσεις και 10μηνη παραμονή με τις οινολάσπες του συντελούν στη δημιουργία ενός από τα καλύτερα Ασύρτικα της Σαντορίνης (συμφωνεί και το Decanter). 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, κίτρο, αγιόκλημα και πορτοκάλι συναντώνται σε ένα φόντο θαλασσινής αύρας, βουτύρου και καπνού. Το ορυκτό αποτύπωμα του νησιού είναι φανερό. Δεμένο στόμα, πλούσιο με υψηλή οξύτητα και μεγάλη συμπύκνωση. Αλλάζει σε κάθε γουλιά, ξεδιπλώνεται και εντυπωσιάζει!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, κίτρο, αγιόκλημα, πορτοκάλι, βρεγμένη πέτρα, βούτυρο, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΥΡΙΤΗΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα, λιγκουίνι με κυδώνια και αυγοτάραχο ή ένα αρνάκι με μυρωδικά στο ξυλόφουρνο.

Ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

400g ψιλοκομμένες ντομάτες

1 λίτρο ζωμό κότας (από κύβο είναι μια χαρά)

300 γρ μακαρόνια

240g πακέτο κατεψυγμένα mix θαλασσινών

μερικά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα,

και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, την ντομάτα και το ζωμό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο mix θαλασσινών, το αποψύχουμε και το προσθέτουμε στο τέλος, μαγειρεύοντας για 3 λεπτά ακόμη ώστε να δέσει η γεύση με τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα θαλασσινά από τη φύση τους ζητάνε ένα λευκό κρασί, με σπιρτάδα, οξύτητα αλλά και λεπτά αρώματα που δεν θα υπερκαλύψουν τις γεύσεις του φαγητού. Από την άλλη, και ένα ροζέ με διακριτή οξύτητα, ίσως και με νύξη γλυκύτητας, θα έδενε όμορφα με την τομάτα στη σάλτσα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}