ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
45k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Pytis Ritinitis Ρετσίνα 2020 - Οινοποιείο Τρουπή
Οινοποιείο Τρουπή

PYTIS RITINITIS ΡΕΤΣΙΝΑ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€16,40
€14,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 6 μέρες

Μια σπάνια και κομψή Ρετσίνα, σε μόλις 500 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Ρετσίνα Pitys Ritinitis από το Οινοποιείο Τρουπή δε μοιάζει με καμία από όσες έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, είναι μια υπέρκομψη ρετσίνα με πολύ ντελικάτα αρώματα ρετσινιού και πλούσιο ζουμερό φρούτο, που δε σου αφήνουν και πολλά περιθώρια να μην την λατρέψεις!

Το Οινοποιείο Τρουπή βρίσκεται στην Μαντινεία, στην περιοχή Φτέρη και ασχολείται κυρίως με το Μοσχοφίλερο, το βασιλιά της περιοχής, αλλά και με πολλούς καινοτόμους πειραματισμούς. Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες τους στην ήπια φυσική οινοποίηση έχουν δώσει κάποια εξαιρετικά κρασιά που έχουν κάνει διάσημο το οινοποιείο ακόμα και στο εξωτερικό. Το Pitys Ritinitis είναι ανάμεσα σε αυτά. Πρόκειται για μια Ρετσίνα από Ασύρτικο που ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και μέρος της παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια. Στη συνέχεια εμφιαλώνεται αφιλτράριστη και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και εκφραστικό και ικανό να κερδίσει ακόμα κι εκείνους που δεν αγαπούν τη Ρετσίνα.

Μιας και μιλάμε για ένα κρασί 500 μόνο φιαλών, σου προτείνουμε να βιαστείς αν θες να δοκιμάσεις το εξαιρετικό Pitys Ritinitis από το Οινοποιείο Τρουπή.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
H Ρετσίνα Pitys Ritinitis από το Οινοποιείο Τρουπή έχει απαλό χρυσαφί χρώμα με σομόν ανταύγειες στο ποτήρι. Μύτη έντονη με αρώματα κίτρου, λεμονιού, μαστίχας, πεύκου, τσουρεκιού, μήλου, γκέριπφρουτ και λευκόσαρκου ροδάκινου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και ζουμερό φρούτο όπως ροδάκινο, κορόμηλο, λεμόνι, μανταρίνι και γκρέιπφρουτ. Νύξεις μαστίχας, βοτάνων και μαχλεπιού συμπληρώνουν το ενδιαφέρον σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Κίτρο, λεμόνι, μαστίχα, πεύκο, τσουρέκι, μήλο, γκρέιπφρουτ, λευκόσαρκο ροδάκινο, κορόμηλο, μανταρίνι, μαχλέπι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PYTIS RITINITIS ΡΕΤΣΙΝΑ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά, μύδια τηγανητά με sauce tartar ή κοτόπουλο με πράσινες ελιές, λεμόνι και άνηθο.

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!
Δες περισσότερα κρασιά που ταιριάζουν εδώ!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}