ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Quantico Etna Bianco 2018 - Raiti Emanuela
Raiti Emanuela

QUANTICO ETNA BIANCO 2018 - RAITI EMANUELA

  Ιταλία / Sicily
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο ορισμός του Boutique οινοποιείου και της περιορισμένης παραγωγής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Quantico Etna Bianco 2018 είναι ένα απίθανο λευκό κρασί από την φλογερή Αίτνα, που φυλακίζει μέσα του τα αρώματα της Σικελίας και το μοναδικό ηφαιστιογενές terroir του νησιού. Σα να μην έφταναν αυτά, πρόκειται και για ένα ιδιαίτερο project, περιορισμένης παραγωγής και «φυσικής» προσέγγισης!

Τα κρασιά της Αίτνας αποτελούν το άγιο δισκοπότηρο για τους μυημένους winelovers. Γιατί; Συνδυάζουν μοναδικά φρούτο, ορυκτότητα και λεπτεπίλεπτο ανθικό χαρακτήρα, αλλά και μια εντυπωσιακή δομή. Οι πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, το κλίμα, το ηφαιστιογενές έδαφος και τα παλιά κλήματα δίνουν κρασιά με απίστευτη συμπύκνωση, χαρακτήρα αλλά και απαράμιλλη φινέτσα. Το Quantico Etna Bianco 2018 είναι ένα τέτοιο κρασί και μάλιστα, με απίστευτη σχέση ποιότητας - τιμής.

To Quantico είναι ένα project που ξεκίνησε το 2009 και είναι η επιτομή της περιορισμένης παραγωγής, καθώς οι φιάλες που κάνει ετησίως συνολικά, δεν ξεπερνούν τις 12.000. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην περιοχή Solicchiata, σε υψόμετρο 600 μέτρων. Το χαρμάνι αποτελείται από Carricante 70%, Catarratto 20% και Grillo 10%. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει με τις οινολάσπες του σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 11 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς άλλες παρεμβάσεις.

Δοκίμασε το όσο προλαβαίνεις, οι φιάλες είναι ελάχιστες!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Quantico Etna Bianco 2018 έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα και εντυπωσιακή μύτη που στην αρχή κυριαρχεί ο mineral χαρακτήρας. Έπειτα από λίγο ξεδιπλώνονται αρώματα κίτρου, περγαμόντου, λεμονιού, ροδάκινου, μέντας, λεμονανθών, ζύμης και θαλασσινής αύρας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή, λεμονάτη οξύτητα και λιπαρή υφή. Πλούσιο, ζουμερό φρούτο όπως περγαμόντο, αχλάδι και ροδάκινο συνδυάζεται με αλμυρές και ορυκτές νότες σε ένα φόντο λευκών λουλουδιών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Αίτνα, Σικελία
Ποικιλία Carricante, Catarratto, Grillo
Αρώματα Ορυκτότητα, κίτρο, λεμόνι, μέντα, λεμονανθοί, ζύμη, θαλασσινή αύρα, περγαμόντο, αχλάδι, λευκό ροδάκινο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

QUANTICO ETNA BIANCO 2018 - RAITI EMANUELA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με sushi, λαυράκι με λεμόνι και μάραθο, pasta με θαλασσινά, μπρουσκέτες με μους ταραμά και τόνο.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}