ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Quincy Quartz 2023 - Dimitri Mesnard
Dimitri Mesnard

QUINCY QUARTZ 2023 - DIMITRI MESNARD

  Γαλλία / Loire
€23,90
€20,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένας Master Sommelier, επέστρεψε στις ρίζες του και κάνει θαύματα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Σου έχουμε νέα: δε χρειάζεται να τινάξεις την μπάνκα στον αέρα για να πιείς ένα φανταστικό Sauvignon Blanc από το Λίγηρα! Το Quincy Quartz - Dimitri Mesnard είναι εδώ για να σε μυήσει στην φρουτώδη και προσιτή πλευρά του Λίγηρα και είναι απλά απίθανο!

Ο Dimitri Mesnard είναι ένας Master Sommelier, με καταγωγή από το Λίγηρα και συγκεκριμένα από το χωρίο Quincy. Όταν πέθανε η γιαγιά του, πριν περίπου 10 χρόνια, του κληροδότησε ένα μικρό κομμάτι γης. Ο Dimitri, αποφάσισε τότε πως δε θέλει να χάσει την επαφή με τις ρίζες του κι έτσι γύρισε στο Quincy και άρχισε να αγοράζει κομμάτια γης, με σκοπό να φυτέψει τον δικό του αμπελώνα και να κάνει το δικό του κρασί. Δέκα χρόνια μετά, τα κατάφερε! Και μπορεί το Quincy να μην έχει την φήμη του Sancerre, αλλά έχει ιστορική σημασία, αφού ήταν το πρώτο AOC του Λίγηρα (είχε αναγνωριστεί από νωρίς η δυναμική της περιοχής)!
 
Το Quincy Quartz par Dimitri Mesnard πήρε το όνομα Quartz από τα εδάφη της περιοχής που είναι πλούσια σε χαλαζία (quartz) και πηλό. To ιδιαίτερο έδαφος είναι υπεύθυνο για το ιδιαίτερο αρωματικό προφιλ αυτού του Sauvignon Blanc. Παράλληλα η προσεκτική οινοποίηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τα φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό, κομψό και συνδυάζει τα πράσινα φρούτα με τα φυτικά αρώματα της ποικιλίας!

Ο Dimitri Mesnard λέει πως υπάρχει ένας μύθος, σύμφωνα με τον οποίο στην περιοχή ζούσαν μάγισσες. Λες γι’ αυτό το Quincy Quartz να μαγεύει όποιον το δοκιμάζει;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Quincy Quartz - Dimitri Mesnard έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Αρωματική μύτη με νότες αχλαδιού, πράσινου μήλου, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, λευκών λουλουδιών, γρασιδιού και φύλλου συκιάς.

Στο στόμα έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα και δροσιστική οξύτητα. Πράσινο μήλο, ξύσμα λεμονιού, κορόμηλο, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, άνθη πορτοκαλιάς, λευκό τσάι και πράσινη πιπεριά γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Quincy, Λίγηρας
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Αχλάδι, πράσινο μήλο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, λευκά λουλούδια, γρασίδι, φύλλα συκιάς.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

QUINCY QUARTZ 2023 - DIMITRI MESNARD

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κατσικίσια τυριά, ριζότο με αρακά και λεμόνι ή σολομό με σπαράγγια και σάλτσα hollandaise.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}