ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Quintaluna 2019 - Ossian
Ossian

QUINTALUNA 2019 - OSSIAN

  Ισπανία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η λευκή ποικιλία - αστέρι της Ισπανίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Quintaluna σημαίνει 5 φεγγάρια και σχετίζεται με τις φάσεις της Σελήνης κατά τα στάδια της παραγωγής και της οινοποίησης. Το Quintaluna 2019 από το Ossian Project μπήκε στα ποτήρια μας και κάτι μας λέει πως θα μείνει και για τις 5 φάσεις της σελήνης. Αν ακόμα δεν έχει τύχει να δοκιμάσεις Verdejo, τότε το Quintaluna δεν πρέπει να σου ξεφύγει!

Το Verdejo σύμφωνα με τους Masters of Wine και Sommeliers είναι η λευκή ποικιλία - αστέρι της Ισπανίας. Εκεί στο Ossian μάλλον το ήξεραν χρόνια πριν. Το Ossian είναι ένα project που έχει σαν σκοπό να αναδείξει το Verdejo και τις δυνατότητες του. Το ενδιαφέρον είναι πως έχει επιλέξει πολύ παλιά αμπέλια (100, 120 και 160 ετών) τα οποία, πιθανόν λόγω του αμμώδους εδάφους, δεν προσβλήθηκαν από φυλλοξήρα (κάτι σαν τη Σαντορίνη μας). Το 2016, το Ossian αγοράστηκε από την οικογένεια Ruiz Aragoneses, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες του κτήματος Pago de Carraovejas στη γειτονική Ribera del Duero. Πιστεύουν τόσο πολύ στο project που συνεργάζονται στενά με το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, στο κομμάτι της έρευνας που αφορά το έδαφος και την ποικιλία. Σα να μην έφτανε αυτό, έχουν προσλάβει δυο κορυφαίους οινολόγους, τον Pierre Millemann από τη Βουργουνδία και τον Klaus Peter Keller από το Rheinhessen, οι οποίοι ασχολούνται με διαφορετικά κρασιά ο καθένας.

Το Quintaluna 2019 είναι το μόνο κρασί που γίνεται από προ φυλλοξηρικά αμπέλια (60%) αλλά και από νεαρά (40%). Παραμένει με τις οινολάσπες του για 9 μήνες και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, δρύινα βαρέλια και foudres. Αυτό συντελεί στη δημιουργία ενός κρασιού με εντυπωσιακή υφή και πολυπλοκότητα, που το κάνουν απλά ακαταμάχητο.

Τα θαλασσινά βρήκαν το κοσμοπολίτικο ταίρι τους, το Quintaluna 2019 Ossian!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες και διακριτικά αρώματα από κίτρο, νεράντζι, ροδάκινο, lime και κουμκουάτ που παντρεύονται με νύξεις ανθών λεμονιάς, ορυκτότητας, ζύμης, φρυγανιάς και άγουρου ανανά. Εντυπωσιακή δομή στο στόμα, με μέτριο σώμα, υψηλή συμπύκνωση και τραγανή οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Rueda, Ισπανία
Ποικιλία Verdejo
Αρώματα κίτρο, νεράντζι, βερίκοκο, lime και κουμκουάτ, άνθη λεμονιάς, ορυκτότητα, ζύμη, άγουρος ανανάς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

QUINTALUNA 2019 - OSSIAN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα κατσικάκι λεμονάτο, σφυρίδα στη σχάρα, linguine με τόνο και σάλτσα λεμονιού ή μύδια αχνιστά σε λευκό κρασί.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}