ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Regieterre Zibibbo 2020 - Musita Winery
Musita Winery

REGIETERRE ZIBIBBO 2020 - MUSITA WINERY

  Ιταλία / Sicily
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Σισιλιάνικο Zibibbo προσγειώθηκε στην Ελλάδα και θα γίνει χαμός!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έχεις πιει ξανά Zibibbo; Αν όχι ετοιμάσου να πιείς το Regieterre Zibibbo και να τρελαθείς! 

To ήξερες πως στην Σικελία το Μοσχάτο το λένε Zibibbo και πως είναι μια από τις ποικιλίες που ταιριάζουν γάντι στο terroir της; 

Η Σικελία έχει ηφαιστιογενές έδαφος, δυνατά αεράκια και αρκετή ηλιοφάνεια. Όλα αυτά λειτουργούν υπέρ των μαγευτικών κρασιών της και συγκεκριμένα του Zibibbo. Το οινοποιείο Musita είναι ένα όμορφο, οικογενειακό οινοποιείο στο Σαλέμι της Σικελίας, που δημιουργεί κρασιά με ιταλικό ταπεραμέντο. To Zibibbo προέρχεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του οινοποιείου, σε υψόμετρο 500 μέτρων. Η τέλεια ωρίμαση και η προσεκτική οινοποίηση καταφέρνουν να εγκλωβίσουν όλα τα λουλουδάτα, πληθωρικά αρώματα της ποικιλίας σε μια κομψή φιάλη.

Το Regieterre Zibibbo είναι απλά ακαταμάχητο! Εσύ θα αντισταθείς;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει λαμπερό λεμονί χρώμα. Απολαυστικά αρώματα λεμονανθών, γιασεμιού, μοσχολέμονου, σταφυλιού, μανταρινιού, νεκταρινιού, ροδάκινου και μάνγκο. Είναι απόλυτα ισορροπημένο με δροσιστική οξύτητα και ζουμερό στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σικελία, Ιταλία
Ποικιλία Zibibbo
Αρώματα Λεμονανθός, γιασεμί, μοσχολέμονο, σταφύλι, μανταρίνι, νεκταρίνι, ροδάκινο, μάνγκο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

REGIETERRE ZIBIBBO 2020 - MUSITA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ελαφριές πράσινες σαλάτες, πιάτα της ασιατικής κουζίνας ή λαβράκι στον ατμό με λαχανικά.

Σαλάτα Κινόα με Κοτόπουλο και Λαχανικά

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Φύλλα μαϊντανού (ανάλογα με τη γεύση)
  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι το σκόρδο μαζί με 3/4 από το κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χτυπάμε ελαφρά μαζί με το λάδι και 1/4 από το κουταλάκι πιπέρι.

Σε νέο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το κρεμμύδι και περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το μίγμα του ελαιόλαδου που μόλις παρασκευάσαμε. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό (1,5 φλιτζάνι) και το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε να πάρει βράση. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Σε ένα ταψί, περιχύνουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλάκια του γλυκού από το μίγμα του ελαιόλαδου και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Χτυπάμε το ξύδι με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού. Στο μίγμα προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και το ψητό κοτόπουλο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Τα έντονα στοιχεία της σαλάτας μας ζητάνε κρασιά έντονα αρωματικά και με οξύτητα. Λευκά ή ροζέ θα κάνουν τη δουλειά μας τέλεια. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}