ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ρετσίνα Kallos Thalassino 2022 - 1979 Wines
1979 Wines

ΡΕΤΣΙΝΑ KALLOS THALASSINO 2022 - 1979 WINES

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€29,10
€25,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια ρετσίνα που επαναπροσδιορίζει την παράδοση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Tο 1979 Kallos Thalassino 2022 είναι μια ρετσίνα που επαναπροσδιορίζει την παράδοση και αναδεικνύει τη δυναμική του Ασύρτικου αλλά και του terroir του ρετσινιού μέσα από μια τολμηρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση. Τα θαλασσινά και mineral αρώματα της αλλά και η εντυπωσιακή συμπύκνωση στο στόμα δεν γίνεται να μην σε καθηλώσουν από την πρώτη γουλιά.

Tο 1979 Kallos Thalassino 2022 δημιουργήθηκε από την Ελένη Κεχρή, στο πλαίσιο του project 1979WINES, το οποίο εμπνέεται από το Προεδρικό Διάταγμα του 1979 που καθιέρωσε τη Ρετσίνα ως Ονομασία κατά Παράδοση. Στόχος του project είναι να φωτίσει τη μοναδική σχέση ανάμεσα στο σταφύλι και το ρετσίνι, αξιοποιώντας την επιστημονική γνώση και την εμπειρία δεκαετιών.

Για τη χρονιά του 2022, η Ελένη Κεχρή δημιούργησε δύο κρασιά με κοινή βάση: 100% Ασύρτικο από τη Γουμένισσα, με ταυτόσημο πρωτόκολλο οινοποίησης και ωρίμασης. Η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στην προέλευση του ρετσινιού. Στην περίπτωση του Thalassino, το ρετσίνι προέρχεται από πεύκα της που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, στην περιοχή Ελάνη, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, προσδίδοντας στο κρασί έναν έντονο mineral χαρακτήρα, που κουμπώνει τέλεια με τα πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών και πικάντικων μπαχαρικών και φρυγανιάς από την ζύμωση και ωρίμαση (5 μήνες) σε γαλλικό δρύινο βαρέλι.

Tο 1979 Kallos Thalassino 2022 είναι μια ρετσίνα που αξίζει να δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα από πευκοβελόνες, μαστίχα, βρεγμένη πέτρα και θαλασσινή αύρα, που συνδυάζονται αρμονικά με νότες εσπεριδοειδών, πικάντικων μπαχαρικών και φρυγανιάς.

Στο στόμα είναι πλούσιο, με λεμονάτη οξύτητα, εξαιρετική ισορροπία και μακρά, αλμυρή επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα πευκοβελόνες, μαστίχα, βρεγμένη πέτρα, θαλασσινή αύρα, εσπεριδοειδή, πικάντικα μπαχαρικά, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 5 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΕΤΣΙΝΑ KALLOS THALASSINO 2022 - 1979 WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με μεγάλα ψάρια στα κάρβουνα, όστρακα, μακαρονάδα με αχινό και λεμόνι, μυδοπίλαφο

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!
Δες περισσότερα κρασιά που ταιριάζουν στο τι πίνουμε με μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}