Tο 1979 Kallos Thalassino 2022 είναι μια ρετσίνα που επαναπροσδιορίζει την παράδοση και αναδεικνύει τη δυναμική του Ασύρτικου αλλά και του terroir του ρετσινιού μέσα από μια τολμηρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση. Τα θαλασσινά και mineral αρώματα της αλλά και η εντυπωσιακή συμπύκνωση στο στόμα δεν γίνεται να μην σε καθηλώσουν από την πρώτη γουλιά.
Tο 1979 Kallos Thalassino 2022 δημιουργήθηκε από την Ελένη Κεχρή, στο πλαίσιο του project 1979WINES, το οποίο εμπνέεται από το Προεδρικό Διάταγμα του 1979 που καθιέρωσε τη Ρετσίνα ως Ονομασία κατά Παράδοση. Στόχος του project είναι να φωτίσει τη μοναδική σχέση ανάμεσα στο σταφύλι και το ρετσίνι, αξιοποιώντας την επιστημονική γνώση και την εμπειρία δεκαετιών.
Για τη χρονιά του 2022, η Ελένη Κεχρή δημιούργησε δύο κρασιά με κοινή βάση: 100% Ασύρτικο από τη Γουμένισσα, με ταυτόσημο πρωτόκολλο οινοποίησης και ωρίμασης. Η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στην προέλευση του ρετσινιού. Στην περίπτωση του Thalassino, το ρετσίνι προέρχεται από πεύκα της που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, στην περιοχή Ελάνη, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, προσδίδοντας στο κρασί έναν έντονο mineral χαρακτήρα, που κουμπώνει τέλεια με τα πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών και πικάντικων μπαχαρικών και φρυγανιάς από την ζύμωση και ωρίμαση (5 μήνες) σε γαλλικό δρύινο βαρέλι.
Tο 1979 Kallos Thalassino 2022 είναι μια ρετσίνα που αξίζει να δοκιμάσεις!