ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ρετσίνα 2019 - Οινοποιείο Άωτον
Οινοποιείο Άωτον

ΡΕΤΣΙΝΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΩΤΟΝ

  Ελλάδα / Αττική
€12,00
10.30
€10,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ρετσίνες σαν αυτή, σπάνε τις προκαταλήψεις και αλλάζουν τον κόσμο του κρασιού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η Ρετσίνα του Οινοποιείου Άωτον είναι μια Ρετσίνα αλλιώτικη από τις άλλες. Η κορυφαία ποιότητα του Σαββατιανού (75%) και του Ροδίτη (25%) του Σωτήρη Γκίνη, με την εντυπωσιακή συμπύκνωση και την λεμονάτη οξύτητα τους δίνει άλλο χαρακτήρα και πολυπλοκότητα στην, κάθε άλλο παρά ταπεινή, Ρετσίνα!

Ο τρύγος τη νύχτα είναι απαραίτητος για τη δημιουργία κρασιών ποιότητας σε ξηρά και ζεστά κλίματα, όπως αυτό της Αττικής. Έτσι, κάποιο βράδυ του Σεπτεμβρίου μαζεύουν με το χέρι, το Σαββατιανό και το Ροδίτη από τα Μεσόγαια και τα μεταφέρουν σε μικρά τελάρα στο οινοποιείο. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης σε ανοξείδωτες δεξαμενές προστίθεται και το ρετσίνι, από το δάσος του Κουβαρά. Μετά το τέλος της ζύμωσης το κρασί παραμένει με τις φίνες οινολάσπες του για περίπου 8 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με πλούσια δομή, λιπαρή αίσθηση και κομψά αρώματα πεύκου και μαστίχας.

Η Ρετσίνα του Οινοποιείου Άωτον είναι το κλασικό ταίρι για τα αγαπημένα σου μεζεδάκια, αρκεί εσύ να βάλεις την διάθεση και την παρέα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη και βοτανική, με τα αρώματα του πεύκου, της μαστίχας, του λεμονιού, του κίτρου, του νεραντζιού και του αχλαδιού να κυριαρχούν. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ζουμερό λεμόνι, γκρέιπφρουτ, φύλλα λεμονιάς, μαχλέπι, τσουρέκι, μέντα και κίτρο συνθέτουν ένα νόστιμο και ιδιαίτερο σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό, Ροδίτης
Αρώματα Πεύκο, μαστίχα, νεράντζι, αχλάδι, ζουμερό λεμόνι, γκρέιπφρουτ, φύλλα λεμονιάς, μαχλέπι, τσουρέκι, μέντα, κίτρο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΕΤΣΙΝΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΩΤΟΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά, μύδια τηγανητά με sauce tartar ή κοτόπουλο με πράσινες ελιές, λεμόνι και άνηθο.

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}