ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ρετσίνα - Οινοποιείο Γκαράλης
€7,10
€6,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Βιολογική, έξτρα αρωματική και ανέλπιστα εκφραστική!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μη σου κάνει εντύπωση αν μετά τη δοκιμή της, ζητάς να καταναλώνεις ρετσίνα σχεδόν καθημερινά. Ναι είναι τόσο εθιστική και τόσο ζουμερή που δεν φαντάζεσαι. Η Ρετσίνα από Μοσχάτο Αλεξανδρείας του οινοποιείου Γκαράλη, θα σε μαγέψει.

Τα βιολογικής καλλιέργειας αμπελοτόπια στον άγιο Δημήτριο της Λήμνου, έχουν τις ιδανικές συνθήκες ώστε το Μοσχάτο Αλεξανδρείας να δώσει εκπληκτικό καρπό. Χαμηλό υψόμετρο χωρίς παρεμβολές βουνών, δροσερά αεράκια που ωριμάζουν άριστα τα σταφύλια και τα ηφαιστειογενή εδάφη σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, αποτέλεσαν τον τέλειο καμβά για τη δημιουργία ενός μοναδικού αποτελέσματος. Μετά την προζυμωτική εκχύλιση για 4 ώρες, ακολούθησαν απαλές πιέσεις και ο πολύτιμος πρώτος χυμός των σταφυλιών μεταφέρθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να ξεκινήσει η ζύμωση. Αφού τελείωσε, προστέθηκε το καλύτερης ποιότητας ρετσίνι από τη Χαλκιδική και έμεινε σχεδόν για 7 ημέρες, μέχρι να φτάσει το επιθυμητό επίπεδο κομψότητας! Πήρες μια ιδέα τι έχουμε εδώ;

Η Ρετσίνα από Μοσχάτο Αλεξανδρείας του οινοποιείου Γκαράλη, είναι από αυτές που θα καταναλώνονται χωρίς πολύ σκέψη. Αυτός ο εντυπωσιακός συνδυασμός ποικιλίας και ρετσινιού, είναι απλά σκανδαλώδης!  

Δοκίμασε τη τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι. Καθαρή μύτη με έντονη τη μαστίχα, το πράσινο μήλο, τα άνθη λεμονιάς, το κίτρο, τη μέντα και τις φρεσκοκομμένες πευκοβελόνες.

Στο στόμα, μέτριο σώμα με ισορροπημένη οξύτητα. Πλούσια στοιχεία από λευκόσαρκο ροδάκινο, κυδώνι, περγαμόντο και μέντα, σε μια πολύ κομψή ισορροπία και απολαυστική επίγευση διαρκείας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Λήμνος
Ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Αρώματα μαστίχα, πράσινο μήλο, άνθη λεμονιάς, κίτρο, μέντα, φρεσκοκομμένες πευκοβελόνες
Μέγεθος Φιάλης 500 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΕΤΣΙΝΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΑΡΑΛΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με καπνιστά ψάρια, μύδια αχνιστά, αλίπαστα και τηγανητά θαλασσινά.

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!
Δες περισσότερα κρασιά που ταιριάζουν στο τι πίνουμε με μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}