ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
F Ρετσίνα One Off - Φοίβος Παπαστρατής
Φοίβος Παπαστρατής

F ΡΕΤΣΙΝΑ ONE OFF - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

  Ελλάδα / Γουμένισσα
€31,40
€27,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

One Off Ασύρτικο. Ρετσίνα κατηγορίας Rolls Royce!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Για φέτος το One Off project του Φοίβου Παπαστρατή περιλαμβάνει μια ρετσίνα κατηγορίας Rolls Royce μιας και φέτος συνεργάζεται με την Ελένη Κεχρή που έχει συνδέσει το όνομα της με τις premium και αστεράτες ρετσίνες αυτής της χώρας. Το One Off Ρετσίνα του Φοίβου Παπαστρατή και της Ελένης Κεχρή δε θα μπορούσε να πέφτει έξω από αυτή την κατηγορία.

Κάθε χρόνο ο Φοίβος σαν ανήσυχο πνεύμα που είναι σαρώνει την Ελλάδα για να ανακαλύψει με πιο νέο one off project θα καταπιαστεί. Πήγε στη Σαντορίνη, στην Κεφαλονιά, στη Γουμένισσα και έκανε λευκά και ροζέ κρασιά αξιώσεων, με κάθε συνεργαζόμενο παραγωγό. Φέτος αποφάσισε να πέσει στα βαθιά και να κάνει μια ρετσίνα με την maître του είδους, την Ελένη Κεχρή. Έτσι για το One Off Ρετσίνα του Φοίβου Παπαστρατή έχουμε Ασύρτικο από τη Γουμένισσα και ρετσίνι από την Εύβοια. Μεγάλο μέρος του κρασιού ωριμάζει για περίπου 4 μήνες σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια (το υπόλοιπο σε δεξαμενή) και το αποτέλεσμα δικαιώνει και τους δυο δημιουργούς με την κομψότητα και την ισορροπία του.

 

Για τα απαιτητικά πιάτα ή τραπέζια η λύση είναι μια: One Off Ρετσίνα του Φοίβου Παπαστρατή και της Ελένης Κεχρή!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Εκφραστικά αρώματα λεμονιού, κίτρου, νεραντζιού, γκρέιπφρουτ και μανταρινιού μπλέκονται με νότες πεύκου, μαστίχας, δεντρολίβανου και τσουρεκιού. Διακριτικές πικάντικες και μπαχαρένιες νότες συμπληρώνουν το άκρως ενδιαφέρον σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα και οξύτητα με νεύρο. Η εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με τις βοτανικές νότες του ρετσινιού και τις πικάντικες νότες της δρυός.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Αλκοόλ 13%
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, νεράντζι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, πεύκο, μαστίχα, δεντρολίβανο, τσουρέκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

F ΡΕΤΣΙΝΑ ONE OFF - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με aglio, olio e peperoncino με ξύσμα λεμόνι και γαύρο μαρινάτο, κυδώνια αχνιστά, μπακαλιάρος φρικασέ

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}