ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ribolla Cru Selection 2020 - Marjan Simcic
Marjan Simcic

RIBOLLA CRU SELECTION 2020 - MARJAN SIMCIC

  Brda, Σλοβενία
€34,40
€29,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Συναρπάζει με τη δομή και την πολυπλοκότητά του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Πιθανόν να μην έχεις δοκιμάσει ξανά Ribolla και μάλιστα «πορτοκαλί» αλλά σου υποσχόμαστε πως η Ribolla Cru Selection 2020 του Marjan Simcic θα σου ανοίξει τελείως νέους δρόμους και θα λατρέψεις τόσο την ποικιλία όσο και τον -όσο να πεις- αστεράτο δημιουργό της.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Παλαιότερα υπήρχε η πεποίθηση πως η Ribolla έχει κάποια συγγένεια με την Ρομπόλα αλλά η γενετική ανάλυση έδειξε πως πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές ποικιλίες. Από την άλλη μεριά ο Marjan Simcic θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς της περιοχής και είναι η πέμπτη γενιά του οινοποιείου ενώ η οικογένεια ασχολείται με το κρασί από το 1860. Η περιοχή βρίσκεται στα όρια Ιταλίας και Σλοβενίας ενώ τα περισσότερα αμπέλια βρίσκονται προς τη μεριά της Ιταλίας (Collio). H οικογένεια διαθέτει αμπέλια τόσο σε Ιταλικό όσο και σε Σλοβένικο έδαφος, με κάποια αμπέλια να ξεπερνούν την ηλικία των 55 ετών. Το ιδιαίτερο έδαφος δίνει 3 διαφορετικές κατηγορίες κρασιών, ανάλογα με το έδαφος που μεγαλώνουν τα σταφύλια.

Το Ribolla Cru Selection 2020 Marjan Simcic προέρχεται από εδάφη opoka (γρανίτης, άμμος και άργιλος) και τα αμπέλια είναι ηλικίας 50 ετών. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε μεγάλα (4000 λίτρα) κωνικά δρύινα βαρέλια, μαζί με τα στέμφυλα για 8 μέρες. Έπειτα, αφού διαχωριστεί από τα στέμφυλα, το κρασί ωριμάζει εκεί για 18 μήνες, μαζί με τις οινολάσπες του. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και ωριμάζει για ακόμα 4 μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα συναρπάζει με τη δομή και την πολυπλοκότητά του.

Δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ORANGE)

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Ribolla Cru Selection 2020 Marjan Simcic έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσές ανταύγειες και πολύπλοκα αρώματα κίτρου, αποξηραμένου βερίκοκου, λωτού, πορτοκαλιού, φρυγανιάς, βουτύρου και αγιοκλήματος.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, υψηλή οξύτητα και ελαφριές τανίνες. Ώριμα εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες προζυμένιου ψωμιού, λευκού τσαγιού, ginger και ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Πορτοκαλί
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Brda, Σλοβενία
Ποικιλία Ribolla
Αρώματα Κίτρο, αποξηραμένο βερίκοκο, λωτό, πορτοκάλι, φρυγανιά, βούτυρο, αγιόκλημα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIBOLLA CRU SELECTION 2020 - MARJAN SIMCIC

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σαλάτα niçoise με πέστροφα, aglio olio με γαύρο, κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο

Λεμονάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο και κοφτό μακαρονάκι

250g Κοφτό μακαρονάκι Ολικής Άλεσης
1200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε κυβάκια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
50ml χυμό λεμονιού
1100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
80ml ελαιόλαδο
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Έπειτα, σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25 περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη, ζεστό. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι τον υπόλοιπο ζωμό, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C. Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί, αν θέλουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}