ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling 2018 - Domaine Camille Braun
Domaine Camille Braun

RIESLING 2018 - DOMAINE CAMILLE BRAUN

  Alsace
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Βρήκαμε το διαμάντι της Αλσατίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Εξωτικό, φρουτώδες και πεντανόστιμο, το Riesling από το Domaine Camille Braun θα σε κάνει να λατρέψεις τo Riesling, αν δεν το κάνεις ήδη. Κάποια πράγματα είναι κλασικά, όπως το Prosciutto με πεπόνι και τα απολαυστικά, κομψά, Αλσατικά κρασιά. Αν έχεις το πεπόνι τότε μόλις βρήκες και το ιδανικό του ταίρι και πίστεψε μας είναι πραγματικά κορυφαίο.

Τα καλά κρασιά είναι ανεπιτήδευτα νόστιμα και τα απολαμβάνουν σχεδόν όλοι με την ίδια ζέση. Το Riesling του Domaine Camille Braun είναι ένα τέτοιο κρασί που φτιάχνεται από τον Christophe και την Chantal στο Orschwihr της Αλσατίας. Το 1960, ο 25χρονος Camille Braun, πατέρας του Christophe, ιδρύει το οινοποιείο του με σκοπό να κάνει ποιοτικά κρασιά, περιορισμένης παραγωγής από το ιδιαίτερο terroir της περιοχής. Από το 2005 στο τιμόνι του οινοποιείου βρίσκονται ο Christophe με τη γυναίκα του Chantal. Έχουν στραφεί από το 2011 στην οργανική και βιοδυναμική καλλιέργεια και τα τελευταία χρόνια κάνουν κρασιά με ελάχιστες ή και μηδενικές παρεμβάσεις, στα πρότυπα της φυσικής οινοποίησης. Το Riesling τους είναι αυτής της φιλοσοφίας, ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει με τις λεπτές οινολάσπες του για αρκετούς μήνες μέχρι να είναι έτοιμο για εμφιάλωση. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο και βερικοκένιο και φωνάζει από μακριά καλοκαίρι!

Το Riesling από το Domaine Camille Braun είναι μια κορυφαία έκφραση της ποικιλίας, ιδανικό για να εντυπωσιάσεις την παρέα!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει απαλό λεμονί χρώμα και πληθωρικά αρώματα βερίκοκου, lime, πράσινου μήλου, ροδάκινου, λεμονιού, ζύμης και λευκών λουλουδιών όπως αγιόκλημα και χαμομήλι. Νύξεις από πετρόλ και πεπόνι συμπληρώνουν το εντυπωσιακό αρωματικό σύνολο. Νόστιμο στόμα με μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα.  
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αλσατία, Γαλλία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα Βερίκοκο, lime, πράσινο μήλο, ροδάκινο, λεμόνι, ζύμη, λευκά λουλούδια, αγιόκλημα, χαμομήλι, πετρόλ, πεπόνι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

RIESLING 2018 - DOMAINE CAMILLE BRAUN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με χτένια σοτέ με σάλτσα εσπεριδοειδών, prosciutto με πεπόνι, sushi, foie gras ή ένα risotto Milanese.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}