Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Riesling Erdener Prälat GG Reserve 2012 - Dr. Loosen
Dr. Loosen

RIESLING ERDENER PRÄLAT GG RESERVE 2012 - DR. LOOSEN

  Mosel, Γερμανία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

100 pts (!!!) στο Falstaff που όσο να πεις, ειδικεύεται στα Riesling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το ότι μας έπεσε το σαγόνι όταν δοκιμάσαμε το Riesling Erdener Prälat GG Reserve του 2012 από τον εμβληματικό Ernst Loosen, πιθανόν να μην αρκετό σαν επιχείρημα. Οπότε σου λέμε πως έχει πάρει 100 pts (!!!) από το αυστριακό περιοδικό Falstaff που όσο να πεις, ειδικεύεται στα Riesling

To αμπελοτόπι Erdener Pralat θεωρείται από πολλούς το καλύτερο κομμάτι του Mosel και αυτό γιατί έχει πολύ παλιά (100 ετών και άνω) αυτόριζα αμπέλια, κόκκινο γρανίτη στο έδαφος και τις τελειότερες κλιματολογικές συνθήκες για την άψογη ωρίμαση των σταφυλιών. Το GG στην ετικέτα, που σημαίνει Grosses Gewächs (δηλαδή Grand Cru) το επιβεβαιώνει περίτρανα!

Το terroir αφήνει το αποτύπωμα του πάνω στο κρασί και του δίνει έναν πολύ έντονο mineral χαρακτήρα κι αυτό είναι που το κάνει τόσο ιδιαίτερο. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε παλιά δρύινα βαρέλια 1000 λίτρων και ωριμάζει με τις οινολάσπες του για 24 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται και ωριμάζει στη φιάλη, στο κελάρι του οινοποιείου για τουλάχιστον 1 χρόνο. 

Αν θες να δοκιμάσεις ένα πραγματικά μεγάλο Riesling, είσαι στο σωστό μέρος!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Κουρκουμάς, βερίκοκο, ροδάκινο, lime, μπισκότο, ζύμη, φλούδα περγαμόντου, κερί μέλισσας, αγιόκλημα, πετρόλ νότες σε ένα φόντο ορυκτότητας.

Η αίσθηση του στο στόμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακή με συμπύκνωση που κόβεται με το μαχαίρι και οξύτητα ξυράφι. Πλούσιο, λιπαρό σαν υγρό βελούδο!

Απλά τέλειο και τόσο νέο ακόμα!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Mosel, Γερμανία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα Κουρκουμάς, βερίκοκο, ροδάκινο, lime, μπισκότο, ζύμη, φλούδα περγαμόντου, κερί μέλισσας, αγιόκλημα, πετρόλ νότες.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIESLING ERDENER PRÄLAT GG RESERVE 2012 - DR. LOOSEN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οστρακοειδή, ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}