ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

0 τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε 0 λεπτά

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΣΥΝΟΛΟ €
€0,00
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling Grand Cru 2019 Altenberg De Bergheim Gustave Lorentz
Gustave Lorentz

RIESLING GRAND CRU 2019 ALTENBERG DE BERGHEIM GUSTAVE LORENTZ

  Γαλλία / Alsace
€53,20
€46,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

97pts από Decanter και Best in Show! Δεν λέμε τίποτα άλλο…

Γιατί το αγαπάμε;

To Riesling Grand Cru Altenberg De Bergheim 2019 είναι ένα πολύπλοκο λευκό κρασί χαρακτηριστικό του στυλ της ποικιλίας από την Αλσατία, που εντυπωσιάζει τόσο με το γεμάτο σώμα του, όσο και με την κομψή αρωματική του διάσταση. Μάλιστα το 2023, ψηφίστηκε Best in Show στο διαγωνισμό του Decanter, με 97pts! Ε, δεν το χάνεις…

Το οινοποιείο Gustave Lorentz ιδρύθηκε το 1836 και από τότε διοικείται διαδοχικά από 7 γενιές της ίδιας οικογένειας. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων, αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, με σημαντικότερη τη φυλλοξήρα, αλλά κατάφερε όχι μόνο να τις προσπεράσει και να επιβιώσει, αλλά και να εξελιχθεί σε ένα από τα σπουδαιότερα της περιοχής. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην αυθεντική έκφραση του terroir, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες της κάθε χρονιάς. Στην περίπτωση της ποικιλίας Riesling, αυτό σημαίνει  κρασιά με εξαιρετική καθαρότητα, ορυκτότητα και φινέτσα, που αποτυπώνουν με μοναδικό τρόπο τον χαρακτήρα του τόπου και την μαεστρία της οινοποίησης του Gustave Lorentz.

Το Riesling Grand Cru Altenberg De Bergheim 2019 προέρχεται από τον περίφημο Grand Cru αμπελώνα Altenberg De Bergheim. Στον συγκεκριμένο αμπελώνα, λόγω απότομης κλίσης και σύστασης εδάφους (κυρίως άργιλο και ασβεστόλιθο), τα σταφύλια ωριμάζουν άριστα. Τα αμπέλια καλλιεργούνται βιολογικά εδώ και 8 περίπου αιώνες, ενώ η ηλικία τους είναι μεταξύ 30 και 50 ετών. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στη δημιουργία ενός απόλυτα ισορροπημένου Riesling, που διαθέτει τα λεπτεπίλεπτα αρώματα της ποικιλίας, με όλο τον πλούτο του να κρύβεται στο εκφραστικό και γεμάτο σώμα του, χαρακτηριστικό των Riesling της Αλσατίας.

Μόλις το αγοράσεις κατανάλωσέ το άμεσα με πάπια με σάλτσα πορτοκαλιού (γιατί σίγουρα δεν θα αντέξεις, είναι ΤΟΣΟ έτοιμο), ή ξέχασέ το στο συντηρητή σου για πάνω από μια 10ετία και κάνε υπομονή! Η πολυπλοκότητά του θα σε ανταμείψει!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Κομψά αρώματα από zest λεμονιού, lime, κίτρινο γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο και αχλάδι, περιπλέκονται με νότες από λευκό πιπέρι, μπαχάρι και φασκόμηλο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα με κοφτερή αναζωογονητική οξύτητα. Ζουμερά λεμόνια, lime, κίτρο, άγουρος ανανάς, πλαισιώνονται από έναν έντονα ορυκτό χαρακτήρα περισσότερο σε μορφή πετρόλ, που έχει μακρά και πολύ απολαυστική διάρκεια.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Αλσατία, Γαλλία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα zest λεμονιού, lime, κίτρινο γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, αχλάδι, λευκό πιπέρι, μπαχάρι, φασκόμηλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIESLING GRAND CRU 2019 ALTENBERG DE BERGHEIM GUSTAVE LORENTZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σολομό με πορτοκάλι και ginger, pasta al limone, πανσέτα με μήλα στο φούρνο

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, ξινόμηλο και μυρωδικά

Για τη σαλάτα
 1 συσκευασία σαλάτα ανάμεικτη με λόλα - ρόκα
 1 φιλέτο καπνιστή πέστροφα
 1 ξινόμηλο
 1 μαραθόριζα
 3 ραπανάκια
 3-4 καρύδια
 Αυγά πέστροφας, προαιρετικά

Για το dressing
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 15 γρ. άνηθο 
 10 γρ. μάραθο
 1 σκελίδα σκόρδο
 20 ml. ξύδι από λευκό κρασί
 1 λεμόνι
 40 ml. ελαιόλαδο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

Ετοιμάζουμε το dressing: Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο. Όταν ομογενοποιηθεί το dressing, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.


Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα και χοντροτρίβουμε το ξινόμηλο και τα δύο ραπανάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με τη μισή ποσότητα από το φιλέτο της πέστροφας, το οποίο έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας.


Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του dressing, ανακατεύουμε και  τοποθετούμε την ψαροσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε το άλλο ραπανάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος ραντίζοντας με dressing.


Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος βάζουμε την ψαροσαλάτα που ετοιμάσαμε, το υπόλοιπο φιλέτο, τα ραπανάκια, τα καρύδια, χοντροτριμμένα και τ΄αυγά της πέστροφας. Ραντίζουμε με άφθονο dressing και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για καπνιστή πέστροφα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα και άλλα καπνιστά ψάρια
– Στην σαλάτα ταιριάζει και το πορτοκάλι

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

ΕΝΕΡΓΑ ΦΙΛΤΡΑ

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Βρέθηκαν 0 προϊόντα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.