ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling Trocken 2018 - Weingut Donnhoff
Weingut Donnhoff

RIESLING TROCKEN 2018 - WEINGUT DONNHOFF

  Γερμανία / Nahe
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Riesling που δίνει μαθήματα τυπικότητας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Riesling Trocken Donnhoff 2018 είναι ένα Riesling από έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς της Γερμανίας αλλά και του κόσμου. Ο μαεστρικός συνδυασμός διαφορετικών εδαφών δίνει ένα κρασί με mineral αλλά και παράλληλα φρουτώδη χαρακτήρα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της λευκής ποικιλίας.

Η οικογένεια Donnhoff βρίσκεται στο Nahe εδώ και 250 χρόνια, αλλά η μεγάλη στροφή προς τη φήμη και την απόλυτη καταξίωση έγινε το 1976, όταν ανέλαβε ο Helmut. Ο Helmut Donnhoff ήταν ένας «superstar» για τον Robert Parker, που συχνά πυκνά του έδινε τα 100άρια του. Από την άλλη, o διάσημος οινοσυγγραφέας Hugh Johnson, θεωρεί πως ήταν «απόλυτα αφοσιωμένος στην ποιότητα και ένα τεράστιο φυσικό ταλέντο στην οινοποίηση». Στα βήματα του συνεχίζει και ο Cornelius, που έμαθε κοντά του όλα τα μυστικά του Riesling.

Για το Riesling Trocken Donnhoff 2018 τα αμπέλια δεν ποτίζονται ποτέ, παρόλο που το Nahe έχει πολύ ξηρό κλίμα. Αυτό αναγκάζει τα αμπέλια να ψάξουν βαθιά στο έδαφος για νερό και δημιουργεί ανταγωνισμό, συντελώντας στην κορυφαία ποιότητα σταφυλιών. Επιλέγονται αμπελοτόπια με διαφορετικά εδάφη, ηφαιστιογενή, αργιλώδη και πετρώδη, για να πάρει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του καθενός. Είναι άλλωστε γνωστό πως το Riesling έχει τη μοναδική ικανότητα να εκφράζει τα διαφορετικά terroir στο τελικό κρασί, με τον Cornelius να το εκμεταλλεύεται στο έπακρον. Η οινοποίηση γίνεται με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παλιά μεγάλα βαρέλια 1200 λίτρων. Έπειτα ωριμάζει στις φίνες οινολάσπες του για αρκετούς μήνες, ώστε να αποκτήσει έξτρα πολυπλοκότητα. Το αποτέλεσμα είναι εκφραστικό και νόστιμο, με τις διακριτικές νύξεις πετρόλ που αγαπάμε.

Πραγματικά δεν γίνεται να μη σου αρέσει αυτό το κρασί! Απλά δε γίνεται!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
To Riesling Trocken Donnhoff 2018 έχει απαλό λεμονί χρώμα και έντονα αρωματική μύτη. Το λεμόνι, το lime, το νεκταρίνι και το grapefruit κυριαρχούν ενώ σταδιακά κάνουν την εμφάνισή τους νότες πετρόλ, βρεγμένης πέτρας και κερήθρας. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και κοφτερή οξύτητα. Ζουμερά εσπεριδοειδή όπως λεμόνι, grapefruit και μανταρίνι μπλέκονται με νότες ροδάκινου, ανανά και αγιοκλήματος, σε ένα mineral φόντο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 11,5%
Προέλευση Nahe, Γερμανία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα Lime, νεκταρίνι, νότες πετρόλ, βρεγμένη πέτρα, κερήθρα, λεμόνι, grapefruit, μανταρίνι ροδάκινο, ανανάς, αγιόκλημα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

RIESLING TROCKEN 2018 - WEINGUT DONNHOFF

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}