ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling Trocken 2021 - Dr. Burklin-Wolf
Dr. Bürklin-Wolf

RIESLING TROCKEN 2021 - DR. BURKLIN-WOLF

  Γερμανία / Pfalz
€16,40
€14,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα εκπληκτικό Riesling από τα σπουδαιότερα οινοποιεία της Γερμανίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Dr Bürklin-Wolf Riesling Trocken είναι ένα εκπληκτικό Riesling από ένα από τα ιστορικότερα οινοποιεία της Γερμανίας και του Pfalz. Απολαυστικό και φρέσκο αλλά μπορεί εύκολα να παλαιώσει μια 5ετία ξεδιπλώνοντας το μεγαλείο του.

Το οινοποιείο Dr Burkling Wolf είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα οινοποιεία της Γερμανίας. Η ιστορία ξεκινά από το 1957 από τον Bernhard Burkling και τον Johann Ludwig Wolf. Σήμερα οι αμπελώνες του οινοποιείου εκτείνονται σε 85 εκτάρια, στα σημαντικότερα σημεία και αμπελοτόπια του Pfalz και από το 2005 καλλιεργούνται βιοδυναμικά. Για το Dr Bürklin-Wolf Riesling Trocken τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες στο Wachenheim, το Deidesheim και το Ruppertsberg. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενες θερμοκρασίες και παλιά δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι εκφραστικό, φρουτώδες και απόλυτα τυπικό για την περιοχή και την ποικιλία.

Δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Dr Bürklin-Wolf Riesling Trocken έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα λεμονιού, βερίκοκου, κίτρου, μανταρινιού, ροδάκινου, αγιοκλήματος και λεμονανθών.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τονισμένη οξύτητα. Φρέσκα εσπεριδοειδή, ροδάκινα, βερίκοκα, άνθη πορτοκαλιάς, κερήθρα και πράσινα μήλα συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Pfalz, Γερμανία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα Λεμόνι, βερίκοκο, κίτρο, μανταρίνι, ροδάκινο, αγιόκλημα, λεμονανθό
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

RIESLING TROCKEN 2021 - DR. BURKLIN-WOLF

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με sushi, σολομός με λεμόνι και finocchio, σαλάτα niçoise

Σαλάτα Νισουάζ με σολομό και χάντρες

Για το ψάρι
 1 φιλέτο σολομού
 30 ml. ελαιόλαδο
 1 σκελίδα σκόρδο
 ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Για τη σαλάτα
 100 γρ. πράσινη σαλάτα
 5 πατάτες baby
 100 γρ. χάντρες βρασμένες
 100 γρ. φρέσκα φασολάκια
 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
 1 κόκκινη πιπεριά
 5-6 ντοματίνια
 6-7 ελιές
 2 αυγά

Για το dressing
 60 ml. ελαιόλαδο
 4 αντζούγιες
 1 σκελίδα σκόρδο
 ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 6-7 φύλλα βασιλικού
 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
 Μπούκοβο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

1. Ξεκινάμε με το ψάρι: Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το ψάρι. Σπάμε ελαφρώς και τη σκελίδα του σκόρδου, ώστε να βγάλει τα αρώματά της και την προσθέτουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα μπόλ και περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας που ετοιμάσαμε. Μαρινάρουμε το σολομό για 40 λεπτά το λιγότερο.

2. Ετοιμάζουμε το dressing για τη σαλάτα: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά αλλά κρατάμε χωριστά 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και 6-8 φύλλα βασιλικού. Τοποθετούμε τα μυρωδικά σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος καρυκεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλάτι.

3. Βάζουμε τις χάντρες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές από το dressing και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο dressing προσθέτουμε τα φιλέτα από τις αντζούγιες και ανακατεύουμε καλά πατώντας με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν.

4. Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, όσο είναι ζεστές τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές από το dressing.
Βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν και αμέσως τα τοποθετούμε σε παγωμένο νερό ώστε να μη χάσουν το χρώμα τους. Βράζουμε τ΄αυγά για 6.5-7 λεπτά ή ανάλογα με το πως προτιμάμε τον κρόκο και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.

5. Ψήνουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λωρίδες, ενώ παράλληλα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ το σολομό. Τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά αφήνοντας στο τέλος το ψάρι το οποίο «σπάμε» σε μεγάλα κομμάτια μ΄ένα πιρούνι και τα αυγά τα οποία κόβουμε στη μέση.

Περιχύνουμε με λίγο ακόμη dressing και σερβίρουμε!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο, πέστροφα ή οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι που θα φιλετάρουμε
– Μπορούμε να έχουμε προετοιμάσει τα λαχανικά νωρίτερα και να συνθέσουμε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}