ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling Urziger Wurzgarten GG 2018 - Dr. Loosen
Dr. Loosen

RIESLING URZIGER WURZGARTEN GG 2018 - DR. LOOSEN

  Γερμανία / Mosel
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα πιο σπουδαία Grand Cru αμπελοτόπια του Mosel!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Dr. Loosen Urziger Wurzgarten Riesling 2018 είναι ένα από τα καλύτερα και πιο μυθικά Riesling που μπορείς να δοκιμάσεις, χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία (92 pts Decanter). Το όνομα του σημαίνει “ο πικάντικος κήπος του Urzig” και πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία Grand Cru αμπελοτόπια του Mosel!

To αμπελοτόπι Urziger Wurzgarten είναι ένα από τα αμπελοτόπια με τα πιο παλιά κλήματα στο Mosel. Σκέψου πως η ηλικία τους ξεπερνάει τα 130 έτη. Παράλληλα, το έδαφος του είναι ηφαιστιογενές και πλούσιο σε κόκκινο γρανίτη, γεγονός που συντελεί στον έντονο mineral χαρακτήρα του κρασιού και στην τρομακτική συμπύκνωση του. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι, το κρασί έπειτα ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για ένα χρόνο τουλάχιστον σε μεγάλα, παλιά και ουδέτερα βαρέλια. Μετά την εμφιάλωση ωριμάζει και για ένα χρόνο στη φιάλη.

Το αποτέλεσμα δεν περιγράφεται με λόγια… Το κρασί έχει τέτοια δομή που την κόβεις με το μαχαίρι, πυκνό τροπικό φρούτο, κοφτερή οξύτητα και έντονο ορυκτό χαρακτήρα. Τώρα είναι απίθανο, αλλά αν έχεις υπομονή μέχρι το 2031, θα έχει γίνει απλά συγκλονιστικό!

Εμείς στη θέση σου θα παίρναμε τουλάχιστον 2 φιάλες από το Dr. Loosen Urziger Wurzgarten Riesling 2018!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Dr. Loosen Urziger Wurzgarten Riesling 2018 έχει απαλό λεμονί χρώμα και μεθυστική μύτη, με αρώματα lime, βερίκοκου, mango, λεμονιού, passion fruit, ζύμης, γκρέιπφρουτ, λεμονανθών και κερήθρας. Νύξεις ορυκτότητας και ζύμης συμπληρώνουν το ιδιαίτερο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα και κοφτερή οξύτητα. Ζουμερά εσπεριδοειδή όπως λεμόνι, lime και κίτρο μπλέκονται με ανανά, βερίκοκο, ροδάκινο, κερήθρα, λεμονανθούς και γιασεμί σε φόντο διάχυτης ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Mosel, Γερμανία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα Lime, βερίκοκο, ροδάκινο, ανανάς, κίτρο, γιασεμί, mango, λεμόνι, passion fruit, γκρέιπφρουτ, λεμονανθοί κερήθρα, ορυκτότητα, ζύμη.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIESLING URZIGER WURZGARTEN GG 2018 - DR. LOOSEN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}