ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling Wachenheimer Belz 2014  - Villa Wolf (Ernst Loosen)
Villa Wolf (Ernst Loosen)

RIESLING WACHENHEIMER BELZ 2014 - VILLA WOLF (ERNST LOOSEN)

  Γερμανία / Pfalz
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πολυπλοκότητα και γεύση που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι το ξέρουμε πως το όνομα του είναι σκέτος γλωσσοδέτης αλλά σου εγγυώμαστε πως κάθε γουλιά του Villa Wolf Wachenheimer Belz Riesling 2014 αξίζει κάθε προσπάθεια (για να ξέρεις, προφέρεται Βάχενχαϊμερ Μπελτς). Όταν το δοκιμάσαμε στο οινοποιείο στο Pfalz πάθαμε σοκ με την πολυπλοκότητα, την αρτιότητα και τη φινέτσα του και περιμέναμε να κοστίζει μια περιουσία. Όταν τελικά ακούσαμε την τιμή απλά πιστέψαμε ότι μας κοροϊδεύουν, ότι έκαναν λάθος ή ότι μας συμπαθούν πάρα πολύ. Η απόφαση να εξασφαλίσουμε όσο  περισσότερο μπορούσαν να μας δώσουν, ήταν άμεση και ομόφωνη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σου μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις μας, που θα βρεις μόνο εδώ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Αρχικά το αμπελοτόπι Wachenheimer Belz είναι μονοπώλιο του Ernie Loosen (κάτι εξαιρετικά σπάνιο με την κατάτμηση στην περιοχή) και ένα από τα καλύτερα στο Mittelhardt. Το αμμώδες έδαφος σε συνδυασμό με τον κόκκινο σχιστόλιθο είναι υπεύθυνο για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Συγκεκριμένα, τo Riesling από το Belz είναι αιθέριο, με έντονα φρουτώδη χαρακτήρα και μπόλικη ορυκτότητα. Αυτά, σε συνδυασμό με την κοφτερή του οξύτητα του δίνουν όσα χρειάζεται για να παλαιώσει όμορφα. Και ο Ernie το ξέρει καλά αυτό, γι’ αυτό και το κρατάει στο κελάρι του για αρκετά χρόνια μέχρι να το κυκλοφορήσει. Το Villa Wolf Wachenheimer Belz Riesling 2014 φτάνει στα ποτήρια μας πληθωρικό, μελένιο, πετρόλ και έτοιμο να προσφέρει πολύ μεγάλες συγκινήσεις. Από την πρώτη κιόλας γουλιά θα πεις ότι κι εμείς όταν το πρωτοδοκιμάσαμε: Ernie, είσαι απίθανος!

Οι φιάλες είναι πάρα πολύ περιορισμένες γι’ αυτό εξασφάλισε τις δικές σου όσο προλαβαίνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Villa Wolf Wachenheimer Belz Riesling 2014 έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βερίκοκου, ανανά, ροδάκινου, ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, lime, πετρόλ και κερήθρας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και υψηλή οξύτητα. Το πυκνό φρούτο μπλέκεται με ανθικές και mineral νότες σε ένα μελένιο φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Pfalz, Γερμανία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα βερίκοκο, ανανάς, ροδάκινο, ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού, lime, πετρόλ, κερήθρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIESLING WACHENHEIMER BELZ 2014 - VILLA WOLF (ERNST LOOSEN)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με πάπια με πορτοκάλι, χοιρινό με αποξηραμένα βερίκοκα και μέλι, σολομός με soya, lime και μέλι

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}