Παλαιώνει η Malvasia; Όχι μόνο παλαιώνει αλλά γίνεται πραγματικά συγκλονιστική. H Rioja Mlavasia 2012 του Abel Mendoza είναι εδώ για να το αποδείξει!
Ο Abel Mendoza, ο cult παραγωγός της Rioja, αδιαφορεί παντελώς για μαρκετινίστικα κόλπα, προβολή στα media και βγάζει τη γλώσσα σε όλους τους βαρύγδουπους προσδιορισμούς τύπου Reserva. Ο μόνος σκοπός του είναι η δημιουργία επικών κρασιών που φέρουν το αποτύπωμα του terroir, των μαγικών περιοχών που μεγαλώνουν τα σταφύλια του. Μαζί με την οινολόγο γυναίκα του ίδρυσαν το οινοποιείο τους το 1988 και ξεκίνησαν να δημιουργούν κρασιά με ταυτότητα που σήμερα ανήκουν στα κορυφαία της περιοχής. Η λευκή Rioja από την ποικιλία Malvasia είναι ένα φανταστικό κρασί, βαθιάς παλαίωσης. Η Malvasia ζυμώνει σε καινούργιο γαλλικό δρύινο βαρέλι 225 λίτρων και μετά τη ζύμωση, μένει εκεί για περίπου 5 μήνες, με τις οινολάσπες της. Τα 7 χρόνια που έμεινε στη φιάλη όμως είναι αυτά που κάνουν όλη τη διαφορά!