«Τα λευκά πρέπει να πίνονται φρέσκα», «η καλή Rioja είναι κόκκινη» και άλλα τέτοια στερεότυπα έρχεται να σπάσει το Rioja Viura 2012 του Abel Mendoza!
Ο Abel Mendoza, ο πιο cult παραγωγός της Rioja, αδιαφορεί παντελώς για μαρκετινίστικα κόλπα, προβολή στα media και βγάζει τη γλώσσα σε όλους τους βαρύγδουπους προσδιορισμούς τύπου Reserva. Ο μόνος σκοπός του είναι η δημιουργία επικών κρασιών που φέρουν το αποτύπωμα του terroir, των μαγικών περιοχών που μεγαλώνουν τα σταφύλια του. Μαζί με την οινολόγο γυναίκα του ίδρυσαν το οινοποιείο τους το 1988 και ξεκίνησαν να δημιουργούν κρασιά με ταυτότητα που σήμερα ανήκουν στα κορυφαία της περιοχής. Η λευκή Rioja από την ποικιλία Viura είναι ένα φανταστικό κρασί, που έχει εξελιχθεί υπέροχα. Η Viura ζυμώνει σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων και μετά τη ζύμωση, μένει εκεί για περίπου 5 μήνες, με τις οινολάσπες της. Τα 7 χρόνια που έμεινε στη φιάλη όμως είναι αυτά που κάνουν όλη τη διαφορά!