ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rioja Viura 2012 - Abel Mendoza
Abel Mendoza

RIOJA VIURA 2012 - ABEL MENDOZA

  Rioja, Ισπανία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αν οι paparazzi κυνηγούσαν έναν παραγωγό, θα ήταν αυτός!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

«Τα λευκά πρέπει να πίνονται φρέσκα», «η καλή Rioja είναι κόκκινη» και άλλα τέτοια στερεότυπα έρχεται να σπάσει το Rioja Viura 2012 του Abel Mendoza!

Ο Abel Mendoza, ο πιο cult παραγωγός της Rioja, αδιαφορεί παντελώς για μαρκετινίστικα κόλπα, προβολή στα media και βγάζει τη γλώσσα σε όλους τους βαρύγδουπους προσδιορισμούς τύπου Reserva. Ο μόνος σκοπός του είναι η δημιουργία επικών κρασιών που φέρουν το αποτύπωμα του terroir, των μαγικών περιοχών που μεγαλώνουν τα σταφύλια του. Μαζί με την οινολόγο γυναίκα του ίδρυσαν το οινοποιείο τους το 1988 και ξεκίνησαν να δημιουργούν κρασιά με ταυτότητα που σήμερα ανήκουν στα κορυφαία της περιοχής. Η λευκή Rioja από την ποικιλία Viura είναι ένα φανταστικό κρασί, που έχει εξελιχθεί υπέροχα. Η Viura ζυμώνει σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων και μετά τη ζύμωση, μένει εκεί για περίπου 5 μήνες, με τις οινολάσπες της. Τα 7 χρόνια που έμεινε στη φιάλη όμως είναι αυτά που κάνουν όλη τη διαφορά!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Το χρυσό χρώμα, το μέλι, οι ξηροί καρποί, το καβουρδισμένο βούτυρο και το καψαλισμένο, προζυμένιο ψωμί είναι τα δώρα του βαρελιού και του χρόνου στο κρασί. Το γεμάτο σώμα και η κοφτερή οξύτητα από την άλλη είναι χαρίσματα της Viura που ο Μendoza ξέρει και αναδεικνύει. Είναι σα να κάνεις μια βόλτα στις υπαίθριες αγορές, στο ένα χέρι κρατάς τη Viura και στο άλλο tapas με manchego, μέλι και καρύδια. Μοναδικό!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Viura
Αρώματα ώριμο λεμόνι, κιτρο, κουμκουατ, κυδωνι, μέλι, ξηροί καρποί, καβουρδισμένο βούτυρο, τοστ.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 5 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIOJA VIURA 2012 - ABEL MENDOZA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ένα σνίτσελ κοτόπουλο αλα κρέμ ή ζυμαρικά με πέστο φουντουκιού.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}