Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ρομπόλα 2017 - Πάνος Σαρρής
93
Πάνος Σαρρής

ΡΟΜΠΟΛΑ 2017 - ΠΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€12,60
11.30
€11,30

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η απόλυτη εισαγωγή στη νέα Σαντορίνη

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Απλά εκπληκτικό

Η Κεφαλονιά είναι η νέα Σαντορίνη. Στο λέμε σε περίπτωση που δεν το ξέρεις ήδη. Όπου Ασύρτικο βάλε Ρομπόλα (ναι, Ρομπόλα). Και όπου Μαυροτράγανο βάλε Μαυροδάφνη. Εκπληκτική εδαφολογική ποικιλότητα, ποικιλίες με απίθανη εξελικτική ικανότητα και παραγωγοί με μοναδικές προσωπικότητες. Σύντομα θα δεις κι εδώ τις τιμές να εκτοξεύονται, τα single vineyard να προπωλούνται και να εξαφανίζονται στα βάθη των αγορών του εξωτερικού και τα κρασιά της να εκπροσωπούν την Ελλάδα επάξια σε όλο τον οινικό πλανήτη. Εμείς στο λέμε για να κάνεις τα κουμάντα σου.

Και αυτή η Ρομπόλα 2017 του Πάνου Σαρρή είναι η single vineyard, ελάχιστης παραγωγής crash course εισαγωγή στη νέα πραγματικότητα όσο είναι ακόμη νωρίς.

Ο Πάνος Σαρρής ήταν πάντα στην άλλη πλευρά. Sommelier με σημαντική εμπειρία και στη συνέχεια ιδιοκτήτης εστιατορίου σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Όταν πριν από 6 χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή ενός και μόνο κρασιού δεν θα άφηνε τίποτα στην τύχη. Ένα μόνο αμπελοτόπι στην grand cru περιοχή Φαγιάς, στις πλαγιές του Αίνου, σε υψόμετρο 800 μέτρων, πετρώδες και άνυδρο, με στρεμματική απόδοση μικρότερη από 300 κιλά/ στρέμμα, έδωσε στη Ρομπόλα όλα τα συστατικά που χρειάζεται. Από εκεί και πέρα, αυτή έκανε τα δικά της. Η Ρομπόλα 2017 του Πάνου Σαρρή είναι ένα κρασί με το αποτύπωμα της γης, της ποικιλίας και του παραγωγού της. Όλα στο ίδιο μπουκάλι.

Κυρίες και κύριοι αυτή η Ρομπόλα είναι με μία λέξη εκπληκτική!

Μην πεις ότι δεν στο είπαμε…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονοπράσινο χρώμα στο ποτήρι.

Φινετσάτη μύτη που αναπτύσσεται και εξελίσσεται όσο αναπνέει. Φρέσκο αχλάδι, πράσινο μήλο και εσπεριδοειδή, με το lime και το κίτρο να πρωταγωνιστούν. Ξύσμα λεμονιού, νεράντζι και λεμονόχορτο εμφανίζονται σταδιακά ενώ υπέροχη ορυκτή αίσθηση βρεγμένης τσακμακόπετρας της δίνει μοναδικό χαρακτήρα.

Πλούσιο στόμα, έντονο, συμπυκνωμένο, με λιπαρή αίσθηση και εξισορροπητικά δροσιστική οξύτητα. Ώριμα εσπεριδοειδή στο προσκήνιο, με το lime να έχει τον πρώτο ρόλο ενώ νεράντζι, κίτρο και αχλάδι ακολουθούν. Η ορυκτή αίσθηση συνεχίζει και στο στόμα με τη βρεγμένη πέτρα να διακρίνεται και στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ρομπόλα
Αρώματα αχλάδι, πράσινο μήλο, εσπεριδοειδή, lime, κίτρο, ξύσμα λεμονιού, νεράντζι, λεμονόχορτο, τσακμακόπετρα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10 ℃
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΜΠΟΛΑ 2017 - ΠΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στα κάρβουνα, θαλασσινά με λεμόνι ή τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}