Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Best Online Wine Shop 2019 & 2020
37k+ Happy Members
Free Returns
Immediate delivery
More than 1.000.000 bottles sold
Buy only wines you love
Ρομπόλα 2019 - Οινοποιείο Σαρρής
Οινοποιείο Σαρρής

ΡΟΜΠΟΛΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€13,70
11.70
€11,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Και εκεί που λες, δε γίνεται να είναι καλύτερη... είναι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κάθε χρόνο λέμε δε γίνεται να είναι καλύτερη αλλά η Ρομπόλα του Πάνου Σαρρή καταφέρνει και ξεπερνά κάθε όριο και κάθε προσδοκία. Κοφτερή οξύτητα, mineral χαρακτήρας και συμπύκνωση φρούτου που συναντάμε συνήθως σε πρωτοκλασάτες Σαντορίνες, κάνουν αυτή τη Ρομπόλα πραγματικά ακαταμάχητη!

Ο Πάνος Σαρρής ήταν πάντα στην άλλη πλευρά. Sommelier με σημαντική εμπειρία και στη συνέχεια ιδιοκτήτης εστιατορίου σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Όταν πριν από 6 χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με τα αμπέλια και την οινοποιία, δεν θα άφηνε τίποτα στην τύχη. Ένα μόνο αμπελοτόπι στην Grand Cru περιοχή Φαγιάς, στις πλαγιές του Αίνου, σε υψόμετρο 800 μέτρων, πετρώδες και άνυδρο, με στρεμματική απόδοση μικρότερη από 300 κιλά/στρέμμα, έδωσε στη Ρομπόλα ότι ακριβώς χρειαζόταν. Η αφαιρετική οινοποίηση του Πάνου Σαρρή, χωρίς πολλές παρεμβάσεις, άφησε τη Ρομπόλα και το terroir να λάμψουν, δημιουργώντας ένα κρασί με το βαρύ αποτύπωμα της Κεφαλονιάς αλλά και του παραγωγού.


Η Ρομπόλα 2019 του Πάνου Σαρρή είναι με μία λέξη εκπληκτική!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα και κομψά αρώματα αχλαδιού, πράσινου μήλου, κίτρου, μοσχολέμονου, φλούδας λεμονιού και λεμονόχορτου, ενώ ένας υπέροχος mineral χαρακτήρας βρεγμένης πέτρας χαρίζει πολυπλοκότητα. Μέτριο προς πλούσιο στόμα, έντονο, συμπυκνωμένο, με υψηλή, αναζωογονητική οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ρομπόλα
Αρώματα αχλάδι, πράσινο μήλο, εσπεριδοειδή, lime, κίτρο, ξύσμα λεμονιού, νεράντζι, λεμονόχορτο, τσακμακόπετρα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10℃
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΜΠΟΛΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στα κάρβουνα, θαλασσινά με λεμόνι ή τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ