Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ρομπόλα Classic 2019 - Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Οινοποιείο Πετρακόπουλος

ΡΟΜΠΟΛΑ CLASSIC 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€19,30
16.50
€16,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένταση με Κεφαλονίτικο ταμπεραμέντο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Ρομπόλα και η Κεφαλονιά γενικότερα διεκδικούν πλέον τις δάφνες τους κοιτώντας το Ασύρτικο στα μάτια. Το νησί του Ιονίου με το τεράστιο παρελθόν στο κρασί κάνει ίσως το πιο δυναμικό come-back της ιστορίας. Εδώ και χρόνια το οινοποιείο Πετρακόπουλος καταπιάνεται με πειραματικές οινοποιήσεις, σε ελάχιστες φιάλες, δοκιμάζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις στις Κεφαλονίτικες ποικιλίες που δείχνουν να το εκτιμούν. Η Ρομπόλα του Οινοποιείου Πετρακόπουλος από το Θηράμονα Κεφαλονιάς επαναπροσδιορίζει την ποικιλία με διαφορετική προσέγγιση που εκφράζει στο έπακρο τον χαρακτήρα και το terroir στο οποίο καλλιεργείται.

Η Ρομπόλα προέρχεται από ξερικά αμπέλια στις πλαγιές του Αίνου και χωρίς πολλά φρου φρου το σταφύλι μιλάει από μόνο του. Τα ασβεστολιθικά, πετρώδη εδάφη, η προσεκτική δουλειά στο αμπέλι και το υψηλό υψόμετρο δίνουν την τέλεια βάση για μια φοβερή και πολύπλοκη Ρομπόλα.

Μαθήματα φινέτσας και ισορροπίας σε αυτή τη λεπτεπίλεπτη έκφραση της Ρομπόλας θα σε κάνουν να την ερωτευτείς.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ωχρό λεμονί χρώμα στο ποτήρι με ελαφριές πρασινωπές ανταύγειες.

Μύτη μέτριας αρωματικής έντασης με νότες από λευκά άνθη εσπεριδοειδών, πράσινο αμύγδαλο, ζουμερό ώριμο αχλάδι, ροδάκινο και περγαμόντο. Αίσθηση βρεγμένης πέτρας φανερώνει τον mineral χαρακτήρα της ποικιλίας. 

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με τραγανή οξύτητα που χαρίζει νεύρο και διάρκεια. Αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου αλλά και εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, lime και κίτρο πρωταγωνιστούν. Ελαφρώς ανθικά στοιχεία αλλά και πιο έντονος mineral χαρακτήρας ακολουθεί. Η ευχάριστη λεμονάτη επίγευση θα παραμείνει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ρομπόλα
Αρώματα λευκόσαρκο ροδάκινο, κίτρο, χαμομήλι, grapefruit, λεμόνι, νύξεις βοτάνων και λουλουδιών, mineral
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΜΠΟΛΑ CLASSIC 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οστρακοειδή και θαλασσινά με λεμόνι.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ